Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Podgrond

Radio Begijnenstraat

vr 8 jul. - 4:21

De Begijnenstraat

Radio Begijnenstraat is radio zoals radio altijd zou moeten zijn: verrassend, grappig, ontroerend, relevant... Een reeks sprankelende doe-het-zelf-uitzendingen die de geïnterneerden van de psychiatrische afdeling van de Gevangenis van Antwerpen hebben gemaakt samen met actrice en dramatherapeute Katrin Lohmann (En nee, dan volgt nu géén zin met 'geboeid zitten luisteren'.)

In 1910 ondernam Cyriel Buysse een 5000 kilometer lange Ronde van Frankrijk. Niet met de fiets, maar per automobiel. En niet onbelangrijk: in het gezelschap van drie jonge vrouwen. Zonder chauffeur en zonder mecanicien! Du jamais vu in die tijd. Hij schreef over zijn avonturen een heerlijk boekje: De Vroolijke Tocht.

Honderd jaar later deed Michiel Hendryckx - notoir francofiel, autoliefhebber en Buyssefan - die wonderlijke reis nog eens over. Klara-collega's Rolly Smeets en Annick Lesage maakten daar in 2011 een vierdelige radioreeks van die nu opnieuw als podcast wordt aangeboden.

En toen onze collega Freek De Smedt van Vox en Festivox hoorde dat Podgrond over podcasts zou gaan, was hij niet meer te houden. Hij moest en zou ons komen vertellen waar we zeker naar moeten luisteren. Het betreft podcasts waarin Donald Trump twittert over het verleden, vrouwen vertellen over hun eerste maandstonden, nietsvermoedende gamers de special forces op hun dak krijgen, en over de doden meer dan alleen maar goeds wordt verteld.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet