Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Radio1-podcast 'Moeders Ten Laste' genomineerd voor Prix Europa

do 10 sep. - 8:20

Fijn nieuws! De podcastreeks 'Moeders Ten Laste' - gemaakt door Wederik De Backer en Justine Vergotte - werd genomineerd voor de Prix Europa 2020. Jaarlijks worden in die competitie de beste televisie-, radio- en nieuwe-mediaproducties bekroond.
Illustratie: Anne Manteleers

'Moeders Ten Laste' is het verhaal van drie alleenstaande vrouwen die na een leven van hard werken, kinderen opvoeden en een voortdenderend leven moeten vaststellen dat er op het einde van de rit geen rijkdom, maar een hel aan facturen wacht. Het zijn drie verhalen over vrouwen die, gewoon omdat ze vrouw zijn, een groter risico hebben gehad om in de armoede terecht te komen. Want, nog steeds is er een loonkloof van 21% en een pensioenkloof van 31% tussen mannen en vrouwen.

Zo is er bijvoorbeeld het verhaal van Monique, een gescheiden vrouw, die altijd de zorg voor de kinderen op zich nam. Dat was de afspraak die zij en haar ex-man maakten. Ondertussen weet ze beter. "Ik zeg tegen elke jonge vrouw die ik tegenkom: denk aan de toekomst. Kinderen worden groot en liefde eindigt."

208 inzendingen uit 28 landen werden genomineerd voor de Prix Europa, waaronder ook de aflevering over Monique.  Eind oktober worden de winnaars bekendgemaakt. (De lijst met nominaties vind je hier)

Beluister 'Moeders Ten Laste':

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet