Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Red Hot Chili Peppers - Unlimited Love

zo 17 apr. - 22:00

De Red Hot Chili Peppers zijn toe aan hun twaalfde langspeler ‘Unlimited love’. Een album dat vintage RHCP schreeuwt, met de terugkomst van verloren zoon John Frusciante en de legendarische producer Rick Rubin.
Red Hot Chili Peppers - Unlimited love

Een làngspeler is ‘Unlimited love’ ongetwijfeld, met bijna 75 minuten aan luistermateriaal, onderverdeeld in 17 alternatieve en funky rocknummers. De Red Hot Chili Peppers spelen weer in hun nostalgische en succesvolle bezetting met Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en vooral gitarist John Frusciante. Die laatste is in grote mate bepalend geweest voor het typische pikante Peppersgeluid en het succes van hitalbums als ‘Blood sugar sex magik’ (1991) ‘Californication’ (1999) en ‘Stadium arcadium’ (2006). Frusciante werd bij de groep gehaald na het overlijden van medeoprichter Hillel Slovak in 1988. Hij verliet de band tweemaal omwille van drugsproblemen en een solocarrière, maar is nu opnieuw teruggekeerd.

Naast Frusciante nemen de RHCP ook de gevierde Rick Rubin weer onder de arm. De producer had een vinger in de pap bij heel wat groten der aarde, genreoverschrijdend, van Run-DMC tot Johnny Cash, Metallica en Adèle. Hij producete alle Peppersalbums vanaf ‘Blood sugar sex magik’ (1991) tot ‘I’m with you’ (2011).

De eerste single van ‘Unlimited love’, 'Black summer', kwam al begin februari uit. Zowel in de titel als de tekst komen heel wat metaforen voor die refereren naar de bosbranden in Australië zoals: “The night is dressed like noon” en “Platypus are a few, the secret life of (kanga)roo.” 'The great apes' heeft minder met de natuur en klimaatproblemen te maken. Volgens zanger Anthony Kiedis slaan de ‘apen’ gewoon op de mens.

Een thema dat vaker terugkeert op het album is de liefde. In al haar vormen. 'White braids & pillow chair', 'Not the one' en 'She’s a lover' zijn daar enkele voorbeelden van. “Love me love me, wake up and hold me” en “I’d do it all to get to you”, zingt Kiedis daarin.

‘Unlimited love’ kwam uit op 1 april. Aan de vooravond van de release kregen de Peppers bovendien een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet