Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

UITVERKOCHT! Reis mee met Radio 1 op een onvergetelijke cruise doorheen de Rhônevallei

za 10 feb. - 11:00

Reis mee met Radio 1 op een onvergetelijke cruise doorheen de Rhônevallei, samen met presentatrice Friedl' Lesage en journalist en Frankrijkkenner Steven Decraene. UPDATE: De Radio 1-Rhône-reis is volledig uitverkocht.
M/S Amadeus Provence 5*

Aan boord maak je de opnames mee van het programma 'Touché', waarin Friedl' auteur Bart Van Loo interviewt die hiervoor een dagje meevaart met onze cruise. Als geboren verteller gidst de schrijver van o.m. 'De Bourgondiërs' je doorheen zijn Frankrijk via verhalen over geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken...

Steven Decraene doorkruiste jarenlang Frankrijk op zoek naar interessante verhalen en liveverslagen van natuurrampen, terreuraanslagen, verkiezingscampagnes of andere belangrijke gebeurtenissen. Vaak in ondankbare omstandigheden, op onvoorspelbare momenten en meestal met meer vragen dan antwoorden. In zijn lezing geeft hij ons een spannende inkijk achter de schermen. Hoe verloopt zoiets en wat is de precieze rol van de journalist? Steven Decraene legt het live uit en illustreert dit met voorbeelden uit het reportersleven.

Aan boord van de moderne 'Amadeus Provence' maak je in alle comfort kennis met al die verbluffende schoonheid. Tijdens deze culturele en historische cruise staan ook tal van prachtige landschappen te wachten. De Rhône en de Saône zorgen voor een unieke en verrijkende ervaring die zonder twijfel naar meer smaakt.

'Amadeus Provence'

'Amadeus Provence'

Troeven van de cruise

 • Bezoek aan Lyon, Avignon en Arles en tevens bezoek aan de 'Hospices de Beaunes'.
 • Een reeks voordrachten door Radio 1 – gezichten en een opname van het Radio 1 – programma Touché met Friedl’ Lesage en Bart Van Loo als gast
 • Langs de Saône en de Rhône vaar je van de Bourgognestreek tot aan de zon en de geuren van het Franse zuiden
 • Alle excursies zijn inbegrepen in de cruise
 • Het schip, elegant en uiterst comfortabel,is voorzien van een gym en een zwembad
'Amadeus Provence'

'Amadeus Provence'

Steven Decraene

Steven Decraene is een journalist die als tv-reporter naar verschillende conflict- en rampgebieden reist. Van daaruit brengt hij live verslag uit van de gebeurtenissen: van de tsunami in Zuidoost-Azië; de terreuraanslagen in Europa; de migratiegolf van het Midden-Oosten tot West-Europa; de bosbranden in Australië tot recent de verwoestende aardbeving in Turkije.

Decraene heeft meer dan 20 jaar ervaring als buitenlandverslaggever en volgt sinds 2015 Frankrijk op de voet als correspondent. Naast zijn tv-werk schrijft Decraene ook non-fictie boeken over luchtvaart, toerisme en de internationale actualiteit.

Steven Decraene
© vrt

Friedl' Lesage

Friedl' Lesage studeerde Woord aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Meteen na haar studies ging ze bij Studio Brussel en de Nachtradio aan de slag. Ze was één van de pioniers bij het jeugdjournaal Studio.Ket op Ketnet en werd een vaste waarde op Radio 1 met programma's als 'Het einde van de wereld', 'De nieuwe wereld' 'Het beste moet nog komen' en 'Een leven in boeken'.

Tegenwoordig presenteert ze het twaalfde seizoen van 'Touché'. Daar ontvangt ze elke zondagmorgen een interessante gast om te praten over alles wat hen raakt in het leven.

Friedl' Lesage
© vrt

Bart Van Loo

Schrijver en conferencier Bart Van Loo heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in 'De Wereld Draait Door' raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen 'Frankrijktrilogie' (2011), 'Chanson' (2011) en de bestseller 'Napoleon' (2014, herziene heruitgave 2023). Begin 2019 verscheen het alom geprezen 'De Bourgondiërs', dat al snel een ook bestseller werd. In september verwachten we de opvolger van De Bourgondiërs.

Waar De Bourgondiërs inzoomt op de aartsvaders van de Lage Landen, neemt Bart ons in zijn nieuwe boek mee op een tijdreis langs steden en plekken cruciaal in onze ontstaansgeschiedenis als Lage Landen.

Bart Van Loo
© vrt

Programma (8 dagen / 7 nachten)

Dag 1 • Brussel > Lyon (Frankrijk) Vertrek vanuit Brussel per TGV naar Lyon. Inscheping aan boord van M/S Amadeus Provence. Welkomstcocktail en welkomstdiner aan boord.

Dag 2 • Mâcon ‘s Morgens aankomst in Mâcon. Vertrek voor de excursie langs de wijngaarden van de Mâconnais en de Beaujolais. Bezoek aan het wijnhuis van Georges Duboeuf, gekend als één van de beste wijnproducenten van de Beaujolais, gevolgd door een wijndegustatie. Terugkeer aan boord voor de lunch. De namiddag wordt gewijd aan het bezoek aan de abdij van Cluny, in de Middeleeuwen het centrum van één van de grootste kloostergemeenschappen. De indrukwekkende kerk was het grootste katholieke bouwwerk ter wereld tot de bouw van de Sint Pietersbasiliek in Rome. Avondmaal aan boord.

Dag 3 • Chalon-sur-Saône > Beaune > Tournus ‘s Morgens aankomst in Chalon-sur-Saône. Vertrek voor de excursie met bezoek aan Beaune met een rit langs de wijngaarden van de Bourgogne. We rijden langs prestigieuze domeinen als Pommard, Volnay en Meursault alvorens aan te komen in Beaune, het wereldwijd gekende handelscentrum van de Bourgogne wijnen. Bezoek aan het mooie 'Hotel Dieu' van Beaune. Met zijn gothische gevels, gelakte daken bedekt met geometrische figuren in opvallende kleuren maakt het deel uit van het erfgoed van de 'Hospices de Beaune', een liefdadigheidsinstituut opgericht in 1443 door Nicolas Rolin, kanselier van de Hertog van Bourgogne en zijn echtgenote Guigone de Salins. Door de uitzonderlijk goede staat van dit monument is het een zeldzame getuige van de typische burgerarchitectuur uit de Middeleeuwen. In de zalen is een uitgebreide collectie van voorwerpen, meubelen en wandtapijten uitgestald. Tijdens het bezoek kun je onder meer het veelluik van de Vlaamse schilder Rogier van der Weyden bewonderen, dat het Laatste Oordeel uitbeeldt. In de namiddag varen we richting Tournus met Radio 1-activiteiten aan boord. Avondmaal aan boord.

Dag 4 • Lyon Aankomst ‘s morgens in Lyon. Vertrek voor een begeleid bezoek aan Lyon. Panoramische rondrit in de stad langs de basiliek Nôtre-Dame de Fourvière, gevolgd door een wandeling door de geplaveide straten van het oude Lyon om er de renaissance architectuur te bewonderen. In de namiddag maak je in preview de opnames mee van het programma 'Touché', waarin Friedl’ Lesage auteur Bart Van Loo interviewt die hiervoor een dagje meevaart met onze cruise. Avondmaal aan boord

Dag 5 • Avignon Aankomst ‘s morgens in Avignon en vertrek voor het bezoek aan de stad en aan het beroemde Pausenpaleis. Het Pausenpaleis was een pauselijke residentie van 1309 tot 1377 in nasleep van een crisis die de stad Rome teisterde. Het Paleis werd beschouwd als centrum van de katholieke wereld en is één van ‘s werelds meest fascinerende voorbeelden van de gothische architectuur uit de Middeleeuwen en een opvallend gefortifieerd complex. In de namiddag, vertrek voor het bezoek aan de Pont du Gard, een aquaduct gebouwd door de Romeinen om Nîmes van zoetwater te voorzien. De aquaduct was oorspronkelijk 50 km lang en overspant de Gard rivier met een brug in 3 niveaus. Deze constructie behoort tot op heden tot één van de meest uitzonderlijke Romeinse monumenten. Daarna rijden we verder naar het charmante Provençaalse dorpje Uzès. Avondmaal aan boord

Dag 6 • Arles ‘s Morgens aankomst in Arles. Vertrek voor een excursie doorheen de Camargue, een immens natuurreservaat met moerassen, rijstvelden en wilde dieren, zoals de bekende stieren of paarden, maar ook tal van vogelsoorten. Bezoek aan de versterkte stad Saintes-Maries-de-la-Mer, hoofdstad van de Camargue, gelegen aan de monding van de Rhône in de Middellandse Zee. In de namiddag staat de excursie naar de stad Arles op het progamma met een bezoek aan enkele belangrijke Romeinse monumenten, zoals het imposante amfitheater of de termen van Constantijn. Avondmaal aan boord.

Dag 7 • Viviers > > Le Pouzin Je geniet van een rustig dagje varen. Radio 1 voorziet een speciaal programma aan boord met een lezing van Steven Decraene. Galadiner met de kapitein.

Dag 8 • Lyon > Brussel Ontscheping en transfer naar het station. Vertrek per TGV naar Brussel

Avignon

Avignon

Aan boord van de m/s Amadeus Provence 5*

M/S Amadeus Provence is het vlaggeschip behorende tot de Amadeus vloot. De moderne en luxueuze stijl maken dat het schip behoort tot het Prestige gamma, waarbij je kunt genieten van een uitzonderlijke en gewaardeerde service.

TECHNISCHE KENMERKEN

 • Lengte: 110 m
 • Breedte: 11,40 m
 • Diepgang: 1,45 m
 • Capaciteit: 140 passagiers
 • Bemanning: 40 leden
 • Kajuiten: 70 verdeeld over 3 dekken
 • Bouwjaar: 2017

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES

De grote panoramische lounge, gelegen aan de voorzijde van het Panoramadek is de centrale plaats voor de activiteiten aan boord. De Amadeus Club is gelegen aan de achterzijde van het Bovendek. Dit is de ideale plek om te genieten van een goed boek in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Daarnaast is er een winkeltje, een fitnessruimte, een kapper en een massagesalon (betalend) aan boord. Het Zonnedek is uitgerust met ligstoelen, alsook met een klein zwembad. Het restaurant bevindt zich op het Bovendek en heeft grote panoramische ramen. Geniet van de prachtige voorbijvarende landschappen en de gastronomische gerechten. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm, het avondmaal is à la carte in een charmant en intiem kader.

DE KAJUITEN

De Deluxe kajuiten met venster op het Boven- en Panoramadek zijn allen buitenkajuiten met een oppervlakte van 17,5 m² en zijn uitgerust met grote panoramische schuiframen. Alle kajuiten hebben buitenzicht waarbij de 2 enkele bedden bijeen geschoven kunnen worden. De Comfort kajuiten hebben een oppervlakte van 16m² en zijn uitgerust met een douche, toilet, lavabo, televisie, haardroger, kluis en individuele airconditioning. De zeer ruime suites op het Panoramadek hebben een oppervlakte van 26m², en beschikken bovendien over een privésalon en een privé balkon

M/S AMADEUS PROVENCE

M/S AMADEUS PROVENCE

Praktisch

 • Data: 12 – 19 september 2024 
 • Talen: Nederlands / Frans


Deze prijzen zijn geldig op het moment van publicatie van dit document, d.w.z. 15/02/2023. Zij zijn onderhevig aan eventuele wijzigingen. Zij zijn echter definitief gegarandeerd op het moment van het sluiten van het verkoopcontract (exclusief stijgingen of dalingen van de kosten van brandstof en lucht- of haventaksen).

prijzen

prijzen

INBEGREPEN IN DE PRIJS

 • Het verblijf aan boord van de M/S Amadeus Provence in de gekozen categorie 
 • Alle transfers per TGV in 2de klasse zoals vermeld in het programma
 • Alle transfers per autocar zoals vermeld in het programma
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • Dranken tijdens de maaltijden: water, lokale wijn, thee en koffie
 • Cocktail en welkomstdiner
 • Galadiner met de kapitein
 • Muzikale animatie aan boord
 • Bagagedragers aan boord
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met lokale gids
 • Audiogidsen: tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van headsets (behalve op de eerste en laatste dag)
 • Het Radio 1-programma aan boord
 • De haventaksen (€ 40 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • De diensten van een Nederlandstalige Rivages du Monde cruisedirecteur en zijn team

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 8 /dag/pers. aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen
 • Toeslag TGV 1ste klasse: € 160 per persoon

FORMALITEITEN VOOR DE DEELNEMERS MET DE BELGISCHE EN NEDERLANDSE NATIONALITEIT

 • Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Inlichtingen en reservatie

BEL 02/899 84 00

Werkdagen van 09u tot 17u30.

mail naar: info@rivagesdumonde.be

Rivages du Monde België (dochteronderneming) – Brussel (1000) – Bergstraat 17 – RPR Brussel BE 0772 342 308 – Vergunning 6132 Beroepsaansprakelijkheidsverzekering – MS Amlin Insurance SE: Koning Albert II-laan 37 - 1030 Brussel – Polis n° LXX049281 Financiële garantie: MS Amlin Insurance SE: Koning Albert II-laan 37 - 1030 Brussel – Polis n° LXX050365

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet