Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Richard Branson probeerde Robert Mugabe weg te werken

vr 14 okt. - 17:47

Deze week kwam wikileaks opnieuw met een bijzondere onthulling aandraven : de topman van Virgin, Richard Branson, zou in 2007 de aanstoker zijn geweest van een complot tegen de Zimbabwaanse president Robert Mugabe (foto). Richard Branson had daarvoor nogal schoon volk rond zich verzameld. Het clubje dat het complot mee zou uitvoeren bestond onder andere uit Peter Gabriel, Desmond Tutu, Nelson Mandela en Jimmy Carter.

 

Het gezelschap nam daarvoor contact op met twee mensen uit de dichte entourage van Mugabe. Met Jonathan Moyo en Gideon Gono werden discrete contacten gelegd om het plan tot uitvoering te brengen. Enkele mails tussen Richard Branson en Jonathan Moyo werden door de Amerikaanse ambassadeur in Zuid - Afrika onderschept. Van die mails maakte de ambassadeur een verslag. Dat verslag werd eerder deze week door wikileaks gepubliceerd.

 

Die publicatie was voor de Britse krant The Independent voldoende reden om Richard Branson aan de tand te voelen. Hij gaf toe dat er inderdaad contacten zijn geweest. Die contacten zijn afgesprongen doordat de twee overheidsofficials als onbetrouwbaar werden ervaren. Dat er geld zou zijn aangeboden duidde hij evenwel als 'onwaar' aan.

 

Lees en beluister ook :

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet