Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

RIP Prince: "Alsof de popmuziek is gestorven vandaag"

vr 22 apr. - 3:30

Enkele dagen geleden maakte het vliegtuig van Prince een noodlanding, omdat de artiest zich onwel voelde. Het voorval werd afgedaan als een griepje waar Prince last van had.
RIP Prince: "Alsof de popmuziek is gestorven vandaag"

Enkele dagen geleden maakte het vliegtuig van Prince een noodlanding, omdat de artiest zich onwel voelde. Het voorval werd afgedaan als een griepje waar Prince last van had.

"Maar misschien was er  meer aan de hand?", zegt muziekjournalist Sacha Van der Speeten. "Voor mij voelt het een beetje aan alsof de popmuziek zelf is gestorven vandaag", aldus Sacha. "Prince zit overal. Heel veel groepen van de voorbije 25 jaar zijn schatplichtig aan hem, zowel qua sound, dynamiek, teksten als qua balanceren tussen seks en religie. Zijn muziekarchitectuur zit overal. Zonder Prince zou de popmuziek vandaag geen ballen hebben."

Muzikant Stijn Vandeputte is in verschillende betekenissen door Prince beïnvloed: "Ik heb een geïsoleerd leven geleid, samen met hem, al luisterend en ontdekkend hoe de wereld in elkaar zat."

Paul Ambach - alias Boogie Boy - heeft als concertorganisator enkele keren met Prince gewerkt. Hij zet hem in het rijtje James Brown - Jimi Hendrix - Michael Jackson: "hij had drive, hij kon dansen, hij was een genie in de studio en zeer charismatisch op het podium."

Lady Linn zegt dat Prince de enige artiest ooit is die ze echt bewonderde. "Hij was uitzonderlijk goed in alles, dat bestaat tegenwoordig gewoon niet meer."

Intussen blijft de precieze doodsoorzaak onduidelijk. VRT-Amerikacorrespondent Michiel Vos ontleedt de denkpiste van een overdosis. De noodlanding van vorige week en de uitspraak "spaar je gebedjes nog even" zouden tekens aan de wand zijn.

Nathan Ambach - zoon van en op zijn beurt muzikant en concertorganisator - zorgde een paar keer voor zo'n beruchte afterparty en mocht Prince dan ook persoonlijk ontmoeten.

Studio Brusselaar Christophe Lambrecht is aangedaan, want voor hem was niemand groter dan Prince. "Hij kon gewoonweg alles."

Bart Peeters heeft Prince van in het begin meegemaakt: "Die combinatie van ongelooflijke grooves, seks in de goede zin van het woord, hij was zo het stoute neefje van Michael Jackson."

Mike Naert, de baas van concertzaal Het Depot in Leuven is er drie keer net niet in geslaagd Prince in zijn zaal te programmeren.

Voor Stef Kamil Carlens was het vooral de eigen wereld die Prince opbouwde die hem inspireerde: "je hoeft niet mee te gaan met een of andere stroming, je kunt echt wel helemaal zelf iets creëren en daarin leven."

 

 

 

Foto Prince © Wikipedia

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet