Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Roméo Elvis - Tout peut arriver

zo 12 jun. - 22:00

Na een stilte van twee jaar is hij terug, Ton rappeur préféré. Zo klinkt het in Roméo Elvis’ nieuwste album ‘Tout peut arriver’. We horen een totaal andere Roméo dan in ‘Chocolat’, zijn eerste soloplaat, die ondertussen drie jaar oud is. Met een bekentenis van fouten uit het verleden en zijn ogen gericht op de toekomst schreef hij aan zijn nieuwste plaat.
Roméo Elvis - Tout peut arriver

‘Tout peut arriver’ vertelt het leven van de Brusselse rapper in zestien nummers. Een leven waar alles in kan gebeuren: tout peut arriver, van het beste tot het slechtste, van succes tot verval en meer. Het nieuwe album is Roméo Elvis z’n meest persoonlijke project tot nu toe. Hij rapt onder andere over zijn vrouw - het Franse model Lena Simonne - over hun huwelijk in Fin du monde en zijn grote kinderwens in Kalimba. In Skit Mamy hoor je een filosofisch telefoontje met zijn grootmoeder Mamy.  En Radio culture Bruxelles is een sketch met een radio-dj. Hij werkte samen met producers als Todiefor, Vladimir Cauchemar, Myd, Vynk en JeanJass, maar een groot deel produceerde hij ook zelf.

Roméo gebruikte de lockdown om zich creatief bij te scholen. Hij leerde werken met muzieksoftware Ableton, waaruit heel wat tracks voor ‘Tout peut arriver’ ontstonden. “Ik wist helemaal niet welke richting ik wou uitgaan, ik gooide veel stukken weg, ik herschreef geregeld,… Om zo dicht mogelijk te komen bij een eindresultaat dat me raakt. Na 2 jaar is het eindelijk klaar om het aan jullie te laten horen,” schrijft de rapper op zijn Instagram. 

Duizenden Brusselaars hoorden Roméo Elvis’ nieuwe album nog vóór het uitkwam. Op 25 mei, twee dagen vóór de release van het nieuwe album, gaf hij een verrassingsconcert op de Grote Markt van Brussel om zijn nieuwe plaat te promoten.

Het album kreeg - naast de originele platenhoes – ook drie speciale edities. ‘Tout peut arriver' bestaat in een standaardversie, een voetbal-versie, een Brusselse versie, en een Acryl-versie. “Deze vier versies zeggen veel over mijn persoonlijkheid. Ik hou van Brussel, ik ben een voetbalfan en ik hou van schilderen en tekenen,” vertelt Roméo Elvis. Elke editie bevat ook twee bonustracks. De speciale uitgaven zijn met van elk maar 1500 exemplaren heel uniek.

Quand je marche (comme Ben Mazué), TBA en L’adresse kregen er ook een videoclip bij. De drie clips zijn totaal verschillend van elkaar, maar cinematografisch heel sterk. Elk nummer vertelt een eigen verhaal aan de hand sterke beelden die Roméo’s diepere zangstem ondersteunen De videoclips zijn geregisseerd door A$IAN ROCKY & Pablo Crutzen Diaz en Mr. Tikal.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet