Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Ruim 30 migranten die oversteek naar Engeland wilden maken, verdronken voor kust van Calais

wo 24 nov. - 17:41

Ruim 30 migranten zijn verdronken in het Kanaal, in de buurt van de Franse stad Calais. Ze wilden de overtocht naar Engeland maken, maar wellicht is hun boot gekapseisd. Het is het meest dodelijke incident op het Kanaal in 3 jaar.
Calais

Rond 14 uur vanmiddag ontdekte een visser verschillende lichamen in het water, voor de kust van Calais. Hij verwittigde de hulpdiensten. Die konden meer dan 20 mensen levend uit het water redden, maar meer dan 20 anderen zijn verdronken. Sommige bronnen hebben het al over 27 doden.

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. De migranten en vluchtelingen probeerden de oversteek naar Engeland te maken. Sinds de controles op treinen, ferry's en vliegtuigen fors opgevoerd zijn, kiezen steeds meer migranten en vluchtelingen ervoor om de gevaarlijke tocht via het water te maken. Het Kanaal is een van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld.

Dit jaar hebben al meer dan 25.000 mensen vanuit Frankrijk de oversteek naar Engeland gemaakt. Dat is al meer dan drie keer zoveel als vorig jaar. Op sommige dagen telden de Britse autoriteiten meer dan 1.000 migranten en vluchtelingen per dag.

Maar niet iedereen haalt de Britse kust. Sommigen worden door de Franse kustwacht of anderen gered. Maar er vallen ook doden. Het incident van vandaag is het meest dodelijke op het Kanaal in 3 jaar.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft op Twitter zijn medeleven geuit. "We kunnen nooit genoeg het criminele karakter van de smokkelaars benoemen die deze overtochten organiseren."

Beluister het gesprek met correspondent Frank Renout in 'De Wereld Vandaag' via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet