Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Schaap schrijft geschiedenis

vr 15 okt. - 10:06

Het schaap heeft een bepalende rol gespeeld in de geschiedenis van de mensheid, dat is de stelling van Sally Coulthard in "Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen". En als je het boek uit hebt, moet je haar nog gelijk geven ook.
Sally Coulthard, "Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen"

Schapen hebben ons landschap en ons dieet veranderd, ze hebben ons voorzien van voedsel en kleding. Schapenwol heeft onze economie mee vorm gegeven en handelaren schatrijk gemaakt. Met die fortuinen zijn steden gebouwd en kunstwerken gemaakt. Dank u, schaap.

Die rijkdom kwam er omdat kinderen slavenarbeid moesten verrichten aan weefmachines. Maar dat kan je het schaap niet verwijten, dat is de verantwoordelijkheid van dat andere zoogdier, de Homo sapiens.

We hebben aan een oude bekende van de redactie gevraagd om Sally Coulthards "Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen" voor ons te lezen: Maarten D'hondt heeft een jaar of twee geleden aan de Interne Keukentafel gezeten om over zijn beroep te praten: schaapherder

"Ik wist dat ik een fijn beroep had", zegt Maarten, "maar dat het zo belangrijk is, dat heb ik door dit boek geleerd". Morgen moeten zijn schapen het zonder hun herder stellen, want hij is opnieuw onze gast.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet