Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Boshut

Sean Dhondt: “Ik ben afgestapt van het constant bezig zijn met sociale media”

za 24 jul. - 9:27

Na vier weken voelt The Treehouse, de boshut van het Pijnven in Hechtel-Eksel, bijna als een thuis aan voor Annemie Peeters. Vandaag verwelkomt ze presentator Sean Dhondt. Hij begon zijn carrière als zanger van Nailpin, en ging daarna presenteren bij JIM en TMF. Momenteel is hij presentator van The Voice op VTM en presenteert hij bij Q-Music. Een echte man van de media, maar schuilt er ook een bosmens in hem?
Sean Dhondt

Herbeluister deze uitzending:

Sean Dhondt is echt een familiemens, het Pijnven doet hem denken aan het bos waar hij elke zomer met zijn hele familie een bosfeest hield. “Mijn familie heeft een bos in Sint-Niklaas, de Puytvoet heet dat, daar hielden wij elke zomer met de ganse familie het bosfeest. We organiseerden dan telkens ook een playbackshow.”

Sean Dhondt blikt terug op het voorbije jaar

Op de wandeling met Annemie kijkt Sean terug op het voorbije jaar: “Ik heb inderdaad echt een rotjaar gehad en veel schuldgevoelens gehad. Ik heb veel gehad aan wandelingen met mijn vrienden en aan goede gesprekken met een psycholoog.” De Eveline-affaire deed Sean ook nadenken over zijn sociale media-gebruik. “Ik ben heel erg afgestapt van constant bezig te zijn met mijn sociale media. Het is een heel mooie voorstelling van het leven, die fake is. Daar is niets mis mee zolang je dat beseft, maar veel mensen zijn dat besef kwijt.” Sean gaat verder: “Instagram is voor mij een vorm van broodwinning. Vroeger was ik daar veel meer mee bezig en zou ik gedacht hebben, oke nu moet ik nog een foto maken met Annemie en een filmpje van het bos, ... . Maar ik geneerde mij daar dan soms wel over en dan valt het gesprek ook stil.”

Het voorbije jaar heeft Sean ook veel over zichzelf geleerd: “Dat perfecte beeld dat je altijd van jezelf moet ophangen, dat idee had ik als kind al. Ik wou dat iedereen me tof en leuk vond. Maar daardoor loop je jezelf soms voorbij. Doordat ik nu letterlijk in mijn blootje gestaan heb voor een heel land denk ik: ‘Wat kan er mij nu nog gebeuren?’. Ik ben geen perfecte mens, misschien is dat nu duidelijk en kan ik nu die strijd laten varen. Het masker is afgevallen.”

De hele affaire rond de beelden heeft ook het debat over sexting opnieuw geopend. Dat is voor Sean dan toch nog een positieve noot aan het hele verhaal. "Het is misschien dom om de beelden te maken, maar om die bij mensen te ontfutselen én ze verder te verspreiden, dat kan ook echt niet."

Boswachter Eddy over aparte geluiden in het bos

Geluid speelt een belangrijke rol in het leven van Sean. Niet alleen omwille van zijn job, maar ook omdat hij last heeft van tinnitus (oorsuizen, nvdr). Ook in het Pijnven zijn er heel veel verschillende soorten geluiden. Niet enkel rustige bosgeluiden, maar ook straaljagers en schietoefeningen van het militaire domein in de buurt. “In plaats van nooit meer oorlog, is het hier elke dag een beetje meer oorlog”, merkt Annemie op. Boswachter Eddy Ulenaers vertelt hoe dat komt: "Hier wordt elke dag geoefend. We hebben hier één van de grootste militaire domeinen in Vlaanderen. Dat is ook belangrijk naar natuurwaarde toe, wat heel tegenstrijdig klinkt. Dankzij die militaire domeinen hebben we namelijk ook de grootste open ruimte en het grootste bos." Maar is het voor de dieren in het bos dan niet gevaarlijk, en zijn zij niet bang van de schoten? “Nee, dat is voor hen niet gevaarlijk”, stelt Eddy haar gerust, “die dieren kennen die geluiden ondertussen. Ze weten perfect wanneer het geluid van jagers komt, of wanneer het schietoefeningen zijn. Dieren zijn slimmer dan we denken!”

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet