Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Interne Keuken

Seks en drugs en Teheran

vr 3 mrt. - 11:09

Niemand op deze foto, heeft ook maar iets te maken met het verhaal van onze anonieme getuige.

Geef toe: het is een onwaarschijnlijke combinatie. Toch voor ons, onwetende Westerlingen. Bij Iran denken wij niet meteen aan losbandige seks en overdadig druggebruik. En al helemaal niet aan wilde feestjes waar jongens en meisjes, die elkaar van haar noch pluim kennen, alles doen wat door Allah verboden is. Maar het bestaat dus. En we kennen zelfs iemand die er getuige van is geweest.

We zullen hem Onze Man Achter De Schermen noemen want hij wil er wel op de radio over komen vertellen, maar alleen als het volstrekt anoniem mag. De mensen die hij in Iran ontmoet heeft riskeren immers hun leven. Als de religieuze politie er ginder achter komt wie die teenagers zijn over wie hij dit weekend in De Morgen schrijft, dan staan hen in het beste 99 geval zweepslagen te wachten.  

Dus verklappen we voor één keer niet wie er zaterdag aan onze keukentafel zit. En zetten we zijn naam hier niet in vetjes zoals we gewoonlijk doen. Vertel het ook niet verder als je wil. Je weet nooit dat er iemand van de Iraanse ambassade meeluistert. En doe ons er aan denken dat Hij na afloop niet mee op de groepsfoto mag.*

 

* Van automatische gezichtsherkenning weten we dat het bestaat, maar hoe zit dat met stemherkenning? Misschien moeten we toch maar zo’n stemvervormer overwegen. Al riskeren we dan dat de Iraanse geheime dienst binnenkort aanbelt bij Marc Didden.  

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet