Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Selah Sue - Persona

zo 27 mrt. - 22:00

Selah Sue stelt haar derde langspeler ‘Persona’ voor aan de wereld, inclusief de verschillende kantjes van haar karakter die erop te horen zijn. “Elk lied is geschreven vanuit een andere persoonlijkheid.”
Selah Sue - Persona

Openingsnummer Kingdom creëerde de Vlaams-Brabantse Selah Sue vanuit haar zelfzekere, Pills vanuit haar apathische en Wanted you to know vanuit haar onafhankelijke persoonlijkheid. Ook haar melancholische, activistische, aandachtsgeile en verzoeningsgezinde trekjes komen aan bod op de plaat. “Het zijn de voornaamste persoonlijkheden die ik de laatste twee, drie jaar geëxploreerd en herontdekt heb.”

“Ik stond er echt op dat Kingdom en Full of life het begin- en eindnummer van het album zouden zijn.” Op het eerstgenoemde rapt Selah Sue voor de allereerste keer, wat normaal gezien mijlenver buiten haar comfortzone ligt. De zelfzekere insteek heeft daar alles mee te maken. De overige hiphoppassages op ‘Persona’ nemen Damso, Mick Jenkins en Tobi voor hun rekening. Afsluiter Full of life is geschreven vanuit Selah Sues rol als moeder. “Aangezien mijn twee zoontjes nog zo klein zijn, heb ik daar het meest voeling mee. Het gaat over mijn hoop en liefde voor hen.”

Try to make friends is het sleutelnummer met zinnen als: “I try to make friends with all of my anxieties” en “I can’t deny, it’s part of me.” Zelfaanvaarding staat centraal. “Ik vertel over al die verschillende persoonlijkheden met als doel om bevriend te worden met elk van hen.” De bas werd ingespeeld door Dywayne Thomas Jr., ook wel bekend als MonoNeon, een Amerikaanse bassist die nog samenwerkte met Mac Miller, Ne-Yo en Nas. Hij was net als Selah Sue bevriend met Prince en is een van de laatste muzikanten die met hem samengewerkt heeft.

Het is niet helemaal onverwachts dat ‘Persona’ net nu in de winkelrekken ligt. Ook haar vorige twee studioalbums ‘Selah Sue’ (2011) en ‘Reason’ (2015) kwamen uit in de maand maart. Op haar ‘Bedroom EP’ (2020) na, is het zeven jaar geleden dat Selah Sue nieuw materiaal uitbracht.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet