Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

September = bibbermaand op de beurs

wo 7 sep. - 17:55

September = bibbermaand op de beurs

Hebt u gehoord hoe Goedele Wachters gisteren in het laatavondjournaal het beursnieuws bracht? Met merkelijke dramatiek in de stem eindigde ze met "... de Dow Jones  sloot zo al drie keer na elkaar af in het rood."

In de gespecialiseerde pers lazen we vandaag: "September 2011 kende geen prettige start voor aandelenbeleggers. ( ... ) Traditioneel staat oktober bekend als de bibbermaand op de beurs, vanwege de beruchte crashes van 1929 en 1987. Uit statistisch onderzoek blijkt echter dat september gemiddeld de zwakste beursmaand is voor aandelenbeleggers."

Geen redenen tot dramatiek dus, laat staan tot paniek. De beurs reageert zoals de beurs gemiddeld reageert in de maand september. 'Normaal' noemen we dat ook. Bekijk de gemiddelde maandkoersen van de Dow Jones sinds 1928 maar eens.

Geheel gespeend van eigenbelang willen we toch weten waarom september de speculatieve bibbermaand is. En of de beurs ook onderhevig is aan pakweg de getijden of de stand van de transitplaneten Mercurius, Venus en Jupiter.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet