Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Voorproevers

Serge Simonart: “Ik ben al 2.000 keer in Londen geweest, maar ik heb er nog nooit de metro genomen”

di 20 sep. - 7:06

's Werelds grootste anglofiel, zo noemt Serge Simonart zichzelf. Het mag dus niet verbazen dat hij ondertussen al 2.000 keer in Londen is geweest. Maar de metro? Die heeft hij er nog nooit genomen, vertelt hij in 'Voorproevers'.
Serge Simonart

Anglofiel Serge Simonart spendeerde een wezenlijk deel van zijn leven in Londen, een stad “zo zinderend, bruisend en sprankelend dat die zelfs op een druilerige dinsdagochtend de opwinding van een glorieuze zaterdagavond oproept.” Hij deelt nu zijn ervaringen en ontdekkingen in een boek bedoeld als reisgids én als smaakmaker voor wie in de stemming wil komen: ‘Londen. Geheime tips van ’s werelds grootste anglofiel.'

“Te veel foto’s van mijn kop”

Het boek is een mengeling van een reisgids en een fotoboek, al vindt Simonart zelf dat er te veel foto's van zijn "kop" in zijn boek staan. "Maar ik heb een excuus” vertelt hij in ‘Voorproevers’. “Een hoop Instagrammers en anderen doen allemaal copy-paste, en zijn er niet geweest. Ik wou visueel bewijzen dat ik op elke plek die ik aanbeveel wel degelijk geweest ben."

“Het is geen boek voor backpackers of arme studenten, maar voor mensen die een citytrip op niveau willen maken” zegt Simonart.

 "Als je in Oxford Street, Piccadilly Circus, Covent Garden en Carnaby Street geweest bent, heb je niks beleefd. Dan ben je eigenlijk in Taiwan geweest."

“In de metro zie je geen reet”

Hoe leer je een stad dan wel best kennen? Door erdoor te rijden, zegt Serge Simonart. Maar niet met de metro! “ “In de metro zie je geen reet, en zit je als sardines op elkaar. Het stinkt, en er is te weinig lucht, en je leert de stad voor 0 procent kennen.”

Welke onontdekte Londense parels raadt Serge Simonart zoal aan? Ontmoette hij ooit de Queen? Beluister de integrale uitzending van 'Voorproevers' via Radio 1 Select, of check de podcast in de app van VRT MAX. 

 

Lees ook

Correspondent Lia van Bekhoven (69) denkt nog lang niet aan haar pensioen: "Werken is geen volhouden voor mij"

Correspondent Lia van Bekhoven woont al 46 jaar in Groot-Brittannië. Volgend jaar wordt ze 70, maar aan haar pensioen denkt ze nog lang niet: “Waarom zou ik nu anders in het leven staan dan 30 jaar geleden?” zegt in ‘Touché’. De laatste aflevering van het tiende seizoen werd een openhartig gesprek over leven in Londen, het overlijden van haar man, en bijzondere Britse vriendschappen.

27 juni 2022

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet