Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

“Serieuze vraag: hoeveel is de boete om niet te gaan stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen?”

do 19 apr. - 9:12

De hetze rond Tom Meeuws, de handdruk van Aron Berger,… “Het lijkt wel alsof de Antwerpse partijen aan het aftasten zijn hoever ze kunnen gaan” vindt Jeroen Rottiers. Hij is het beu.
Op Twitter werd er flink gediscussieerd over de politieke hetze in Antwerpen. Ook Jeroen Rottiers schreef zijn mening neer.

Op Twitter werd er flink gediscussieerd over de politieke hetze in Antwerpen. Ook Jeroen Rottiers schreef zijn mening neer:

In ‘Hautekiet’ verduidelijkte hij zijn standpunt in één minuut:

Ik ben het beu. Ik ben altijd gaan stemmen. Omwille van de stemplicht, weet je wel. Daarnaast was het ook een morele plicht.

Maar hier in Antwerpen wordt het toch steeds meer ‘van moeten’ in oktober. Het lijkt wel alsof de Antwerpse partijen aan het aftasten zijn hoever ze kunnen gaan. Het lijkt wel alsof er brainstormsessies zijn gehouden: “We gaan eens testen hoe hard we al wie stemgerechtigd is als complete idioten kunnen behandelen, door zo incompetent en verward mogelijk over te komen.”

Waarom zouden wij de komende 6 jaar het stadsbestuur overgeven aan een boel kinderen die in hun eigen partij niet eens overeen kunnen komen, of zelfs nog maar kunnen communiceren? Want als je het zo leest en hoort, dan had de partijtop evengoed in het buitenland kunnen zitten, want ze weten nougatbollen van wat er gaande is in hun eigen afdeling hier. Het lijkt wel of er geredeneerd wordt dat mensen zelfs op een hond met een hoge hoed op zouden stemmen.  Het is nu gewoon bang afwachten tot een partij zo’n hond ook effectief op de Antwerpse lijst zet. (Zonder dat hun voorzitter het weet, dat spreekt)

Ben ik te negatief? Jullie hebben nog een half jaar om me van het tegendeel te overtuigen. Go for it.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet