Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af in de voormiddag van Radio 1

do 31 mei - 3:54

De voormiddag van Radio 1 zal vanaf dit najaar anders klinken. Na vier jaar 'De Bende' geeft Annemie Peeters het radioblok tussen 10 en 12 uur door aan Sofie Lemaire.
Sofie Lemaire en Annemie Peeters

In 'De Bende van Annemie' ontving Annemie Peeters elke weekdag een centrale nieuwsgast met wie ze aan de hand van een gesprek de actualiteit fileerde. Niet zelden leverde dat opmerkelijke uitspraken en nieuws op. Het'programma loopt nog tot en met 8 juni. Annemie zelf blijft aan de slag bij Radio 1 en werkt in het najaar aan nieuwe formats.

Vanaf september 2018 komt er een nieuw programma, gepresenteerd door Sofie Lemaire. Daarin gaat ze op zoek naar alle antwoorden op één (schijnbaar) kleine levensvraag. Sofie werkt de komende tijd samen met haar redactie aan de concrete invulling van het programma.

Sofie Lemaire is niet de enige nieuwe stem in de voormiddag van Radio 1. Eerder kondigde Radio 1 al aan dat Karolien Debecker tussen 9 en 10 de fakkel overneemt van Jan Hautekiet. Karolien presenteert een nieuw maatschappelijk georiënteerd programma dat net als Hautekiet samen met de luisteraars gemaakt wordt.

Filip Pletinckx, nethoofd Radio 1: “Annemie heeft als gastvrouw zowat elke boeiende bekende Vlaming over de vloer gekregen. Met haar typische interviewstijl slaagde ze erin om haar gasten vaak verrassende en beklijvende verhalen te laten vertellen. En zo werd de nieuwsgast soms zelf nieuws. Bedankt Annemie voor al die mooie radiomomenten. En welkom Sofie! Nog zo’n vakvrouw bij wie het hart voor de radio altijd is blijven kloppen.”

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet