Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: De Tour Vandaag

De Tour Vandaag

SP.A verandert binnenkort van naam en gaat 'Vooruit' heten

wo 9 sep. - 9:17

SP.A-voorzitter Conner Rousseau heeft van zijn partijbureau het mandaat gekregen om de partijnaam te veranderen in 'Vooruit'. Volgens Rousseau is het de bedoeling om de partij om te vormen in "een beweging met het vizier op de toekomst". De naamsverandering moet in december rond zijn.
© Nicolas Maeterlinck (Belga)

"De komende maanden gaan we het project Vooruit samen vormgeven. Vooruit wordt meer dan een nieuwe naam", zegt Rousseau. "Het wordt een beweging met het vizier op de toekomst waarmee we alle progressieve Vlamingen willen samenbrengen en op een nieuwe, positieve manier aan politiek willen doen."

De naam SP.A (Socialistische Partij Anders of Sociaal Progressief Alternatief) dateert van 2001 en kwam er op initiatief van toenmalig partijvoorzitter Patrick Janssens.

"Sinds ik voorzitter werd, zijn we meteen begonnen met de partij te vernieuwen tot een socialistische beweging", aldus Rousseau. "Achter de schermen zijn we al maanden hard aan het werk om onze organisatie te vernieuwen en te professionaliseren. Om van een klassieke partij een échte beweging te maken, die vecht tegen de verstarring in de politiek en mensen opnieuw verbindt in een positief, ambitieus en hoopgevend toekomstproject."

"Vooruit is dan ook een knipoog naar ons verleden, maar met het vizier op de toekomst", luidt het nog.

Opvallend: op 30 april hield Rousseau nog zijn traditionele toespraak in een digitale talkshow, en die heette Vooruit TV. Dat heette toen nog een verwijzing naar de Gentse Vooruit, waar de socialistische partijvoorzitter zijn toespraak houdt aan de vooravond van 1 mei. Ook op de Facebook-pagina van de partij staat al heel prominent de hashtag "Allemaal Samen Vooruit".

Voor wetstraatwatcher Ivan De Vadder is de nieuwe naam dan ook niet echt een verrassing.  Beluister het gesprek met De Vadder onder de tweet.

Beluister het gesprek met Ivan De Vadder in 'De Tour Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Tour Vandaag'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet