Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Staan de Duitsers nog bij de Grieken in het krijt?

vr 24 jun. - 5:49

Staan de Duitsers nog bij de Grieken in het krijt?

Vanmorgen belden de collega's van Peeters en Pichal een Griekse hoteleigenaar met de vraag of hij een crisiskorting wou geven omdat België bijdraagt aan de Griekse staatschuld. De man riposteerde dat vooral de Duitsers niet moesten klagen over de Griekse schuld. Zij hebben  verdorie zelf hun schulden van de Tweede Wereldoorlog nog niet afbetaald.

Heeft die hotelier een punt? Een Duitse historicus beweert in Der Spiegel dat Duitsland zijn huidge economische status dankt aan de VS en een aantal andere geallieerden die na de oorlog afstand deden van herstelbetalingen. Het Wirtschafswunder zou alleen daaraan te danken zijn.

Die Anti-Griechenland-Stimmung, die in vielen deutschen Medien verbreitet wird, ist hochgefährlich. Und wir sitzen im Glashaus: Nur durch den weitgehenden Schulden- und Reparationsverzicht seiner Kriegsopfer aus dem Zweiten Weltkrieg ist Deutschlands Wiederaufstieg möglich geworden.
keren.

Wij weten dat Duitsland sinds kort de Reparationszahlungen van de Eerste Wereldoorlog heeft afgelost. Maar hoe zit het met de Tweede? Kunnen de Grieken nog een schadeclaim indienen? En nu we toch bezig zijn, valt er voor ons bij de Oosterburen nog iets te rapen?

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet