Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Bij Debecker

#Stelikwasmichel, dan ...

ma 10 dec. - 10:20

Wat vind jij van onze restregering? Is het een goed idee van premier Michel om de resterende maanden voor de verkiezingen met een minderheidsregering verder te gaan of had hij het ontslag van zijn regering moeten indienen? Jouw mening werd deze morgen gevraagd #bijdebecker en is nog altijd welkom via Twitter onder de hashtag #stelikwasmichel.
Wat vind jij van de restregering?

Journalist Jan Segers heeft in Het Laatste Nieuws een opiniestuk geschreven met een duidelijke boodschap aan premier Michel: "Premier, stop ermee".

52 op 150 zetels

Segers vindt het bizar dat er zich niemand vragen leek te stellen bij de legitimiteit van deze restregering, want "een coalitie van MR, Open Vld en CD&V vertegenwoordigt maar 52 van de 150 zetels in de Kamer, amper 31% van de kiezers is dat." Hij vraagt zich dan ook af of werkelijk elk alibi geldig is om vervroegde verkiezingen te vermijden die wel eens donkerder zouden kunnen kleuren dan gewenst?

#stelikwasmichel

Onder de hashtag #stelikwasmichel kan iedereen zijn mening kwijt over de huidige politieke situatie in ons land. Er werd veelal opgeroepen tot een referendum, maar volgens Segers is dat niet altijd een goeie oplossing: "In Zwitserland organiseren ze heel vaak een referendum, laatst nog over het al dan niet afzagen van koeienhorens, maar je kunt dat niet doen voor elk beleidspunt dat moeilijk ligt", zegt hij.

De reacties over de politieke beslissingen van afgelopen weekend lopen fel uiteen: van 'Michel heeft een staatsgreep gepleegd en gaat met een ongeldige regering verder' tot 'hij is een waardig leider die de juiste beslissing heeft genomen door zich niet te laten leiden door N-VA'.

En wat nu?

De portefeuilles van de N-VA-ministers werden ondertussen verdeeld over de blijvers van MR, Open Vld en CD&V. Maggie De Block (Open Vld) neemt opnieuw het migratiebeleid in handen en liet al weten "een kabinet in chaos" aan te treffen. 

"Echt slim is zo natrappen niet", zegt Segers. "Ik heb Maggie De Block altijd een goede minister gevonden, maar natrappen gaat N-VA niet stimuleren om nog constructief mee te werken met de restregering. Vergeet niet, ze trapt naar Theo Francken, die nog steeds de populairste politicus van het land is".

Laat ons jouw mening weten via Twitter onder de hashtag #stelikwasmichel.

Beluister hier de uitzending opnieuw:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet