Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Touché

Touché

Stephan Vanfleteren

di 23 aug. - 8:46

Stephan Vanfleteren

Fotograaf Stephan Vanfleteren maakt sobere en ondertussen zeer herkenbare karakterportretten, vaak in zwart-wit. Bekend Vlaanderen laat zich graag door hem portretteren. Meer zelfs, de stijlvolle portretten van bijvoorbeeld Hugo Claus, Bert André, Jan Decleir of Jan Hoet zijn ondertussen emblematisch geworden. Ook internationale beroemdheden portretteert hij op een onnavolgbare wijze. Elke foto is een verhaal, en elk verhaal is een geschiedenis van het fotograferen.

Het werk van Vanfleteren is veel meer dan portretkunst. Zijn documentairefoto’s uit het project Belgicum bijvoorbeeld tonen een sociale tranche de vie waar geen woorden bij nodig zijn. Dit voorjaar ontving hij de Henri Nannen Preis, de belangrijste onderscheiding voor fotografie in Duitsland.

Hoe gaat een topfotograaf om met kritiek? Waar haalt hij zijn inspiratie? Droomt Stephan van nieuwe projecten in het brandpunt van de wereld? En hoe gaat hij om met het verlies van collega-fotojournalisten die sneuvelen bij het uitoefenen van hun job?

Stephan Vanfleteren doceert fotografie en begeleid studenten met hun afstudeerprojecten fotografie. Hoe kijkt hij aan tegen de het nieuwe talent dat nu afstudeert? Fotografie is de mooiste job ter wereld, zo vindt hij. Maar het blijft een job waarin je keuzes moet maken, keuzes tussen dichtbij of veraf, mét of zonder veel risico’s.

Stephan Vanfleteren wil nooit te laat aankomen. Dat is een meevaller wanneer een radiomaker hem uitnodigt. Een goed gesprek begint best op tijd !

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet