Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Wereld van Sofie

Steun De Warmste Week om kinderarmoede te bestrijden

ma 9 dec. - 10:06

Vandaag geven we bij Radio 1 het startschot voor onze campagne voor De Warmste Week. Wij zamelen geld in om kinderarmoede te bestrijden. Daarom gaan we het vandaag uitgebreid hebben over kinderarmoede: wat het betekent om op te groeien in armoede, hoeveel mensen opgroeien in armoede, maar ook over wat er aan te doen valt.
Warmste Week

Koop een ticket voor de Nacht van de Wetensgrap op 22 december (laatste tickets!!!)

Sms een smiley naar 4342 en op die manier schenk je 1 euro aan het Kinderarmoedefonds, dat verschillende initiatieven rond kinderarmoede ondersteunt. 

 

Opgroeien in armoede wens je niemand toe. Daar kan Sarah Baton over meespreken. Zij groeide op in een gezin waar het elke week krabben was om rond te komen. Ze vertelde haar verhaal aan Brecht Devoldere.

Vanaf wanneer spreek je over kinderarmoede? En hoe is de situatie in ons land? Frank Vandenbroucke, hoogleraar aan de Universiteit Amsterdam en oud-spa-minister heeft onderzoek gevoerd naar kinderarmoede in ons land en in onze buurlanden.

De nieuwe voorzitter van het Kinderarmoedefonds is communicatieadviseur Noël Slangen, hij volgt kinderpsychiater Peter Adriaenssens op. Slangen groeide zelf op in een Vierdewereldgezin, de problematiek ligt hem dus na aan het hart.

Er zijn heel wat initiatieven die door dat Kinderarmoedefonds ondersteund worden, één ervan is de schoolpoortwerking  van 'Vrienden van het Huizeke' uit Brussel. Brecht Devoldere ging op bezoek.

De Warmste Week focust dit jaar ook heel erg op vrijwilligerswerking. Ze hopen zo veel mogelijk mensen op de been te brengen om te gaan vrijwilligen bij één van de vele geregistreerde goede doelen. En ook dat ondersteunt Radio 1 graag. Wij hebben daar, zeer vrijwillig, Karolien Debecker bereidwillig toe gevonden. Ze ging aan de slag bij  Nasci vzw (voor moeders in armoede)

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet