Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Byloo

Stijn Meuris over de Radio 1 Luc De Vos Sessie: "Er hing een warmte over het grauwe Gent"

wo 27 nov. - 9:39

Meer dan 1000 Luc De Vos-fans verzamelden gisteren in de Gentse Vooruit voor de Radio 1 Luc De Vos Sessie. Stijn Meuris presenteerde het concert, en blikt in 'Byloo' terug: “Het was een heel speciale avond”.
Stijn Meuris tijdens de Luc De Vos Sessie

“Het zei al iets dat de Sessie op 20 minuten was uitverkocht”, zegt Meuris. “Het gaf aan dat er behoefte was aan een soort catharsis. Je merkte het ook aan het publiek: er hing een soort warmte over het grauwe Gent.”

“De Vooruit was natuurlijk de ideale plek. Het was de favoriete concertzaal van Luc. Hij speelde er zelf vaak met Gorki, en hij ging er vrijwel elke week naar een concert kijken. Hij kende de zaal heel goed.”

Het was de perfecte locatie, en het perfecte publiek, dat al die fantastische Gorki-nummers kent. En dan al die bevriende muzikanten op één podium, het was heel mooi.

De bandleden van Gorki speelden ook enkele nummers. “Ze hebben zich uitgeleefd en uitgekleed”, zegt Meuris.

“Dat was een mooi moment. Het hing in de lucht, maar het moest nog gebeuren, dat ze net als Vossie-boy al bij het tweede nummer hun T-shirts uittrokken.”

“Het eerde op een heel eigenaardige wijze Luc. Zo kenden we hem: uitbundig. Muziek was een feest, optreden was een feest.”

Bekijk 'Monstertje' en lees verder onder de video:

Primeur: Noordkaap voor het eerst in 19 jaar samen op het podium

Ook voor Stijn Meuris zelf was het een bijzondere avond. “Het was de allereerste keer in 19 jaar dat ik met Noordkaap op het podium stond”, zegt hij.

“Het kwam toevallig heel mooi uit: volgend jaar gaan we opnieuw spelen, en dit was de perfecte gelegenheid om al een eerste keer opnieuw samen op te treden.”

“Het klopte gewoon: Noordkaap en Gorki kwamen bijvoorbeeld uit dezelfde Rock Rally, die van 1990. Wij hebben pakweg tien jaar lang dezelfde podia gedeeld. Het was heel mooi om te doen.”

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet