Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Studentenrestaurant Alma in Leuven trekt prijzen op

di 9 aug. - 6:45

De maaltijden in de studentenrestaurants van Alma in Leuven stijgen vanaf september in prijs. Dat meldt Alma in een persbericht. De stijgende voedselprijzen en de indexering van de lonen worden aangehaald als belangrijkste redenen. Studentenkoepel LOKO begrijpt de prijsstijging en zal subsidies inzetten om een gewone maaltijd betaalbaar te houden.
Alma

De dagschotels zullen vanaf het nieuwe academiejaar 4,95 euro kosten, een euro meer dan vorig jaar. De tweede categorie maaltijden, zoals spaghetti of vol-au-vent, stijgt met 1,70 euro van 5,30 euro naar 7 euro. De duurste maaltijden, zoals ribbetjes, zullen 10 euro kosten, in plaats van 7 euro vorig jaar. De prijzen van soep en broodjes stijgen ongeveer met 10 procent.

"De afgelopen maanden stegen de prijzen van vele levensmiddelen spectaculair. Sommige basisproducten werden meer dan 20 procent duurder", aldus Alma. "Voeg daar de indexering van de lonen aan toe en het is duidelijk dat die factoren ook een impact hebben op de restaurants van Alma vzw."

Studentenkoepel LOKO toont begrip: "We hebben erover gepraat met Alma. Het kwam erop neer dat de prijsstijging noodzakelijk was, als de vzw volgend jaar nog wou bestaan", vertelt voorzitter Bram Schaefer. "We leven in een tijd waarin alles duurder wordt, dat zie je in andere zaken in Leuven ook." Hij voegt wel toe dat LOKO samen met Stuvo KU Leuven subsidies inzet om de goedkoopste maaltijd onder de vijf euro te houden.

Bron: vrtnws.be en De ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet