Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Studio Brussel in quarantaine na bevestigde coronabesmettingen, enkel ochtend- en avondblok blijven overeind

ma 7 sep. - 4:43

Radiozender Studio Brussel gaat in quarantaine nadat er de voorbije dagen vastgesteld is dat drie medewerkers met het coronavirus besmet zijn. Uit voorzorg moeten alle medewerkers zich nu laten testen en in afwachting van de resultaten moeten ze thuis in quarantaine.
Archieffoto: Michèle Cuvelier presenteert de online concertavond '#IkluisterBelgisch live' tijdens de lockdown

Afgelopen donderdag was er al een eerste bevestigde coronabesmetting bij een Studio Brussel-medewerker.  Als gevolg daarvan presenteerde Fien Germijns al sinds donderdag het avondblok van bij haar thuis.  Aan collega’s die nauw contact hadden met de besmette persoon werd aanbevolen om zich in quarantaine te plaatsen en zich te laten testen. Zondagmiddag werd een tweede besmetting bevestigd. 

Lees verder onder de Tweet van Studio Brussel.

Derde positieve test

Na overleg met de bedrijfsarts en de preventiedienst van de VRT werd besloten dat alle medewerkers van Studio Brussel zich nu moeten laten testen en in quarantaine moeten. En ondertussen is er ook een derde positieve test vastgesteld, meldt Els Van de Sijpe, manager Radio bij de VRT, in 'De Ochtend'. "Ik heb vanmorgen contact gehad met de redactie van Studio Brussel en er is ondertussen een derde positieve test."

"Vorige week dachten we nog dat we de groep waar de eerste positieve test was afgelegd (het spitsblok) konden isoleren. Maar gisterenochtend bleek iemand anders besmet te zijn, en vanmorgen was er dus een derde positieve test, en dat betekent dat het virus in de hele ploeg van Studio Brussel zit." 

Impact op uitzendingen

Dit alles heeft impact op de uitzendingen. Michèle Cuvelier en Fien Germijns presenteren hun programma's (het ochtend- en het avondblok) van bij hen thuis.  De rest van de dag zal er non-stop (zonder presentatoren) muziek te horen zijn. "Dat zal alvast tot en met vrijdag zo zijn, maar we zullen uiteraard permanent evalueren."

Extra maatregelen?

Komen er nu extra maatregelen op de VRT? "Op de VRT zelf blijven uiteraard heel strenge maatregelen gelden, zoals maximaal thuiswerk" zegt Van de Sijpe. "Wie niet hier moet zijn, komt niet naar de VRT. Handhygiëne, afstand houden, mondmaskers bij verplaatsingen in de gebouwen: dat blijft allemaal van kracht."

De medewerkers die positief getest hebben, stellen het al bij al goed, zegt Van de Sijpe ook nog. "Ze hebben wat lichte griepsymptomen, en er is wat geur- en smaakverlies bij een aantal, maar ze zijn niet doodziek."

Beluister het gesprek met Els Van de Sijpe in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet