Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Studio Brussel-presentator Christophe Lambrecht op 48-jarige leeftijd overleden

ma 6 mei - 4:53

Christophe Lambrecht, presentator bij Studio Brussel, is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen. 'De Ochtend' bracht een eerbetoon aan een schitterende kerel.
Christophe Lambrecht

Christophe Lambrecht presenteerde het programma "Music@Work" op de jongerenzender Studio Brussel. Hij was ook een van de drie presentatoren van de eerste editie van de geldinzamelmarathon Music for Life in 2006.

Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen is sprakeloos: “Christophe was de meest warme persoonlijkheid van ons allemaal. Dat zal iedereen bevestigen. Christophe kon nieuws brengen en radio maken op een onnavolgbare manier. Ik ben sprakeloos. Om het verlies van een heel geliefde mens. En ook om het verlies van de mooiste stem die ooit op Studio Brussel te horen was.”

Ook VRT-woordvoerder Bob Vermeir  reageert aangeslagen op het overlijden: "Wij zijn hard geschrokken en leven uiteraard heel erg mee met de familie", klinkt het.

Ook van bij de commerciële zender VTM, waar Christophe Lambrecht nog voor werkte, wordt er medeleven betuigd. "Veel sterkte aan familie en naasten van Christophe Lambrecht. Ook veel moed aan onze conculega's van @stubru en @VRT", tweet Sara Vercauteren, de woordvoerster van Medialaan-de Persgroep Publishing. Dat is het moederbedrijf van onder meer VTM

Compilatie:

'De Ochtend' bracht een eerbetoon aan Christophe Lambrecht met een compilatie van zijn collega's en zijn prachtige stem. Die compilatie begint met zijn laatste presentatie voor Studio Brussel. Dat was vorige vrijdag, na het nieuws van 9 uur.

"Een standvastige rots"

"Christophe Lambrecht was een standvastige rots, waarop Studio Brussel is gebouwd". Zo blikt Jan Hautekiet terug op een groot vakman.

Herbeluister het gesprek met Jan Hautekiet:

9 uur is niet meer hetzelfde

Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen haalde in 'De Ochtend' herinneringen op. "Hij was een echte radiomaker, pur sang, maar ook een fantastische kerel"

Studio Brussel laat zijn luisteraars ook de mogelijkheid om een persoonlijk bericht voor de pas overleden presentator Christophe Lambrecht na te laten op een antwoordapparaat. "Er was vraag naar", legt netmanager Jan Van Biesen uit. Luisteraars die de vertrouwde stem van Lambrecht sinds vandaag in het ochtendblok moeten missen kunnen een bericht voor hem achterlaten op het antwoordapparaat van 078-36 43 64. Die persoonlijke berichten worden na 9 uur op Studio Brussel uitgezonden, tussen de lievelingsplaten van Lambrecht door.

Herbeluister het gesprek met Jan Van Biesen:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet