Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Interne Keuken

Super leuk dat er in de zoo een olifantje is geboren. Ondertussen zijn er in Afrika wel 100.000 vermoord.

vr 4 mei - 10:22

Op = op

Naar schatting. Tussen 2010 en 2012 alleen al. En het wordt steeds erger want vooral in Azië is er hoe langer hoe meer vraag naar ivoor. Vraag, aanbod, we hoeven daar geen tekeningetje bij te maken. Het is weliswaar verboden, maar dat is juist goed. Dat drijft de prijs op. Het zijn gouden tijden voor illegale slagtandhandelaars. Dus bekijk dat olifantje in de zoo nog maar eens goed want op = op.

Het probleem is natuurlijk dat als ze niet oppassen die stropers en verkopers binnenkort weer gaan moeten overschakelen op drugs en mensenhandel, bij gebrek aan olifanten. Maar bon, en passant is er toch mooi geld verdiend met die beesten. Zo denkt de kleine zelfstandige in Afrika.

Dat weten we omdat Kristof Titeca van de Universiteit Antwerpen dat onderzocht heeft. Hij is naar Centraal Afrika getrokken met de vraag “Goeiedag, ik kom voor de illegale ivoorhandel.” Of hij een paar vragen mocht stellen. Hoe ze dat daar precies organiseren? En het straffe is: hij leeft nog. Meer nog: hij zit zaterdag aan onze keukentafel en hij komt vertellen wat hij allemaal ontdekt heeft.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet