Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Interne Keuken

Superlogisch

za 14 dec. - 9:16

De verzameling van alle luisteraars van Interne Keuken noemen we K. K heeft twee deelverzamelingen: A is de deelverzameling van alle luisteraars van Interne Keuken die niet van wiskunde houden, B is de deelverzameling van alle luisteraars van Interne Keuken die wel van wiskunde houden.
Superlogisch, Ionica Smeets

Voor elk element x van de verzameling K geldt: x is een element van de deelverzameling A of x is een element van deelverzameling B. De doorsnede van A en B is leeg.  Je bent nog niet afgehaakt als en alleen als  je element bent van deelverzameling B. De drie redactieleden van Interne Keuken zijn elementen van deelverzameling A. Maar we gaan dat proberen te verbergen.

Ionica Smeets zit zaterdag aan de Interne Keukentafel. Ze is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Zelf heeft ze zuivere wiskunde gestudeerd. Ik voel de neiging om dat uit ontzag met hoofdletters te schrijven: Zuivere Wiskunde.

Nergens gaapt de kloof tussen wetenschap en het grote publiek zo wijd als in de Zuivere Wiskunde. Er gaat een siddering door deelverzameling A.

Maar, vrienden deelverzamelinggenoten, vreest niet! Ionica Smeets heeft Superlogisch geschreven, een boek waarin ze haar liefde voor getallen uitzingt. Ze slaagt erin die liefde begrijpelijk te maken en ja, zelfs over te laten slaan op ons, A's.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet