Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Sven Nys over Thomas De Gendt: "Denk beter zoals Froome"

zo 23 jul. - 8:09

Nu Chris Froome victorie kraait op de Champs-Élysées, geeft Sven Nys raad aan onze Belgische renners, zoals de strijdlustige Thomas De Gendt. "Mocht hij wat meer denken zoals Froome, had hij zeker een rit gewonnen."
Sven Nys geeft alvast goede raad aan Greg Van Avermaet en Thomas De Gendt voor de Tour van 2018.

Onze Belgische renners in de Tour reden geen slechte tour, maar behaalden geen ritwinst. In De Ochtend vertelt Sven Nys waar het beter kon en geeft hij alvast zijn goede raad mee.

Greg Van Avermaet is de man waarvan iedereen verwacht dat hij op de aankomst bergop de mogelijkheid had om te winnen. Maar hij was net niet fris genoeg, denk ik. Hij heeft natuurlijk een fantastisch voorjaar gereden. Hij had veel druk op zijn schouders.”

“Daar zit het verschil met vorig jaar. Toen was hij gevallen in de Ronde van Vlaanderen en brak hij zijn sleutelbeen. Hij is een lange periode out geweest en later in het seizoen heeft hij veel meer rust gekend.”

Strijdlust

“Als het niet van Van Avermaet kon komen, dan van Thomas De Gendt. Dat is een jongen met ongelofelijk veel capaciteiten. Mocht hij een klein beetje meer gedacht hebben zoals Froome, had hij gegarandeerd een rit gewonnen."

“De Gendt is 17 à 18 keer in de aanval geweest. Op die vlakke wegen heeft hij ongelofelijk veel werk verricht. Dat kostte hem altijd wel wat kracht, die hij dan in de finale tekortschoot om echt mee te doen voor de overwinning.”

Telkens aanvallen of aan de kop van het peloton blijven: dat is om problemen vragen

“Je moet een aantal keer proberen aanvallen, natuurlijk – dat doet iedere renner. Als het dan niet lukt, dan moet je je daar bij neerleggen. Maar de manier waarop Thomas dat heeft gedaan, iedere dag opnieuw op kop van het peloton gaan rijden of in de aanval gaan, dat is om problemen vragen. Je kan beter 3 à 4 kansen eruithalen en die tot een goed einde brengen. Thomas, de atleet die hij is, was goed genoeg om een rit te kunnen winnen. Maar telkenmale schoot hij tekort.”

Uiteindelijk ging niet De Gendt, maar Warren Barguil met de Prijs voor de Superstrijdlust naar huis. “Het is moeilijk te begrijpen dat Thomas net naast die prijs gegrepen heeft. Maar Barguil heeft twee ritwinsten. Ook hij is veel in de aanval gegaan, maar hij maakt het dan net af. De combinatie met het feit dat hij een Fransman is, en dat de Fransen daar wel chauvinistisch in zijn, heeft ervoor gezorgd dat Barguil met de prijs gaan lopen is.”

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet