Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Tamino live bij Ayco

di 7 jun. - 0:23

Tamino tourde twee jaar geleden nog rond in Amerika, maar keerde door de pandemie vervroegd terug. Hij vertelt bij Ayco over wat hij in de tussentijd gedaan heeft: van nieuwe muziek schrijven tot nieuwe instrumenten leren spelen. En... hij stelde zijn nieuwe single live voor!
Tamino

Twee en een half jaar geleden zat Tamino in LA voor een paar concerten, maar er kon er maar één doorgaan. Corona en de eerste lockdown stuurden hem snel naar huis. "OK," dacht Tamino, "dan kan ik aan nieuw materiaal beginnen," want dat was tijdens het toeren nauwelijks gelukt. 

Alleen had hij niet verwacht dat hij in een stilstaande wereld terecht zou komen, zodat de thuiskomst aanvankelijk een zwart gat was. Maar dan kwam de inspiratie, en veel ineens. Zonder deadline, zodat hij rustig het juiste releasemoment kon afwachten. "Ik merk dat ik ruimte nodig heb om creatief te kunnen zijn." Hij leerde ook een nieuw instrument bespelen, de oed. "Ik denk dat er geen ander instrument is waarmee ik me zo verbonden voel als de oed."

Nu is het zo ver. Na 'The first disciple', de eerste single van eind april, is er nu de tweede, 'Fascination'. "Het is eigenlijk een klassiek liefdesliedje", beschrijft Tamino, "Het gaat over de bewondering voor je partner, waar je zelfs wat onzeker van kan worden. Maar vooral ook over hoe de liefde die onzekerheid weer overwint." 

Bekijk de video

Luister ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet