Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Technologiewatcher Jeroen Baert: "Mij kan het aan die prijs niet bekoren"

do 8 sep. - 5:40

Er was al veel over geschreven en gespeculeerd, maar gisteravond is hij dan eindelijk met veel toeters en bellen voorgesteld: de iPhone 7. Technologiewatcher Jeroen Baert is maar matig enthousiast.
Apple topman Tim Cook stelt de iPhone 7 voor

“Met dit nieuwe toestel zet Apple heel sterk in op de camera” zegt Jeroen Baert van de KU Leuven. “Ze hebben er twee lenzen in gestoken. Eentje voor dichtbij en eentje voor ver. Zo probeert men op het hogere camerasegment te mikken”.

Een andere grote verandering is dat er geen standaard hoofdtelefoonaansluiting meer in zit.  Wel wordt er nog een adapter mee geleverd in de doos, zodat je toch nog je oude hoofdtelefoon kan gebruiken.   Tegelijkertijd lanceerde men gisteren ook de “AirPods”: een soort van draadloze oortjes. Met die oortjes kan je naar muziek luisteren die gestreamd wordt.

Die AirPods lijken me vooral twee kleine dingetjes die je vaak moet opladen, of die je kwijtraakt in je zetel of je bilspleet.

AirPod

AirPod

Niet revolutionair

En hoe zit het met de hardware van de iPhone 7? Is het toestel echt zoveel beter dan de voorgangers? “De processor is ietsje sneller, de software heeft een nieuwe opfrissing gekregen, en de geheugencapaciteit is vergroot” zegt Baert “Maar om nu te zeggen dat het echt revolutionair is? Ik denk eigenlijk van niet”.

Kostenplaatje van het toestel is al snel 800 à 900 euro. “Als je een luxetelefoon wilt, en je bent bereid om daar geld voor neer te tellen is het een goede investering” zegt Baert.  Maar voor voor de doorsnee mens die vooral wil surfen, bellen en e-mailen, wordt het toch wel duur:

Voor Jan met de pet begin ik dit een luxeproduct te vinden. Mij kan het aan die prijs niet bekoren.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet