Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Lang zullen ze leven

"'The Guy So Nice', dat wás Willy Willy"

vr 1 nov. - 12:33

Willy Lambregt, beter gekend als Willy Willy, overleed op 13 februari dit jaar. Hij was jarenlang deel van Belgische rockband The Scabs en liet een groot muzikaal oeuvre na. Guy Swinnen en Yves Verthongen brachten samen hulde aan Willy Willy in 'Lang Zullen Ze Leven'.
"'The Guy So Nice', dat wás Willy Willy"

Op 7 februari's werd op de MIA's een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan The Scabs. Een beeld dat niemand vergeet: rechts inbeeld, op een kruk: Willy Willy.

"Hij was toen al heel zien en liep echt op zijn laatste benen", blikt bandgenoot Guy Swinnen terug. "We hebben hem letterlijk op het podium moeten zetten, maar het was zo mooi om te zien dat hij wat ineengedoken zat, maar van zodra het gordijn openging, hij rechtveerde."

"Na de MIA's heeft hij drie dagen in zijn bed gelegen en wij dachten toen eigenlijk dat het voorbij zou zijn", gaat Swinnen verder. "Toen kregen we telefoon van zijn vrouw, Michelle. Zij liet weten dat we beter kwamen om afscheid te nemen en dan hebben we nog twee nachten bij hem gezeten."

Het was moeilijk om Willy Willy ziek te zien: "Je ziet dat met lede ogen aan hé. We wisten al van juli 2018 dat hij terminaal was en hebben hem zien achteruit gaan. We konden er alleen maar voor zorgen dat we er waren voor hem en dat hebben we gedaan", zegt Guy Swinnen.

Mesa Boogie Feedback

Het nummer 'Mesa Boogie Feedback' werd geschreven door Guy Swinnen, maar het was Willy's nummer: "hij hield van feedback en vond dat zo'n tof nummer dat hij zelfs gevraagd heeft om dat te mogen zingen. Het staat ergens op de B-kant van een plaat van The Scabs."

Willy hield zo van gitaar spelen. "Hij zei ooit "het betaalt niet vet, maar het is mijn keuze", lachen Guy Swinnen en Yves Verthongen.

De mannen zingen ook nog live 'The Guy So Nice': "Hij wás The Guy So Nice, echt een ongelofelijk lieve kerel, ook naar mij toe als jonge muzikant", vertelt Verthongen.

Op het einde van zijn leven luisterde Willy Willy vaak naar de muziek van David Bowie. "Die heeft ons ook verlaten door kanker en heeft nog een plaat gemaakt, eigenlijk net zoals Willy", zegt Yves Verthongen. "Daar was hij toch mee bezig en ik vond dat toch prachtig om te zien", gaat Yves verder.

Als ge een fout speelt, speel ze dan twee keer. Dan is het kunst.

— Willy Willy

Sober

"Hoewel wij wat gevreesd hebben dat hij zou terugvallen in drank toen hij ziek werd, is hij zelfs tijdens zijn ziek zijn clean en sober gebleven. Hij heeft zelfs aan de dokter gevraagd op het einde om zijn dosis morfine te verminderen en dat vonden wij toch wat lachwekkend. Dat was zo niet Willy", lachen de mannen.

The Guy So Nice:

Lees ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet