Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

'The Leftovers 2': “Dit heb ik nog nooit op tv gezien”

wo 22 jun. - 9:18

Filmward wordt promoward. Zelden hebben we Ward Verrijcken zoooo enthousiast over een tv-serie bezig gehoord. Allemaal kijken dus naar 'The Leftovers 2'!
Ward Verrijcken

'The Leftovers' (een HBO-prestigereeks uit 2011) draait rond de inwoners van een voorstadje van New York en hoe hun zekerheden en vooroordelen onderuit gehaald worden nadat 2 procent van de wereldbevolking op mysterieuze wijze verdwijnt.  Ook wel ‘De Vervoering’ genoemd. 

Bijna iedereen op de aarde kent dus wel iemand die op onverklaarbare wijze is verdwenen, en moet leren omgaan met de rouw. En dat gebeurt ook ‘verkeerd’: men kijkt naar God, naar valse profeten, naar elkaar,…  Sommigen willen zich ook wreken en grijpen naar geweld. (Wat dan weer besmettelijk is)

Seizoen 2 vindt vier jaar na die Vervoering plaats, en Ward is heel erg onder de indruk.

Ik vind het heel interessant hoe tweede seizoenen van een tv-reeks zo goed kunnen zijn

Daar is natuurlijk een verklaring voor: in een tweede seizoen moeten de personages niet meer geïntroduceerd of gezet worden, en er kan alleen maar aan uitdieping gedaan worden.

Dit is cinema voor het kleine scherm

Ward vindt de cinematografie onwaarschijnlijk goed en ook de narratieve opbouw is “superintelligent gedaan”. Zo wordt het nummer “Where is my mind” van The Pixies bijna een personage. “Van zoiets valt mijn mond open van verbazing”.  Nooit eerder zag Ward zoiets op tv.

Daarnaast is de cast onwaarschijnlijk goed op dreef, en kreeg Ward van de soundtrack (hedendaagse klassieke muziek van Max Richter) constant de tranen in de ogen.

Ik kijk veel te veel televisie. Maar dit gevoel heb ik al heel lang niet meer gehad. Dat is al geleden sinds de laatste aflevering van The Sopranos

— Ward Verrijcken

En de superlatieven blijven komen.  “Wat er hier gedaan wordt door deze ploeg is fenomenaal” zegt Ward.  En wat zijn diversiteitsminnende hart ook goed doet, is dat er zoveel namen van vrouwen op de generiek staan. Hoofdacteur is Justin Theroux, maar de actrices trekken echt het laken naar zich toe.

Of de serie binnenkort ook in aanmerking komt voor een Emmy Award?  “Het zou alvast doodzonde zijn als Regina King niet met een Emmy Award naar huis gaat” zegt Ward.  In de serie speelt ze de moeder van een meisje dat op onverklaarbare wijze verdwijnt.  “Zo fantastisch ingehouden, maar zo sterk vertolkt”.  Ward moet bijna wenen als hij eraan denkt.

Wij zijn alvast overtuigd. Wedden dat dat voor jou ook geldt?

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet