Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Tom Meeuws: "Nooit geziene aanvallen op mijn persoon"

wo 17 jan. - 16:48

Groen trekt de stekker uit de samenwerking met Sp.a in Antwerpen. Die beslissing komt er na de perikelen rond SP.A-kandidaat Tom Meeuws.
Tom Meeuws

Gisteren brachten verschillende kranten naar buiten dat Tom Meeuws (Sp.a) gesjoemeld zou hebben met betalingen als directeur van De Lijn Antwerpen. Daarop bood Tom Meeuws zijn ontslag aan aan het partijbestuur. Dat werd geweigerd. Voor Groen leek dat de druppel. Zij zeggen nu de samenwerking met Sp.a in Antwerpen op. 

"Bezweken onder de druk"

Tom Meeuws is triest na de beslissing van Groen: "Ik heb er zelf mijn leven en ziel in gestopt het laatste anderhalf jaar. Daarnaast wisten we dat er risico's zaten aan de samenwerking en dat er risico's op mij kleefden. Ik heb een beroepsleven gehad bij De Lijn en bij de stad. Als daar kritiek op zou komen moesten we daar eendrachtig in zijn. Dat is een paar keer moeilijker gelukt. Met name Groen stond onder druk door wat werd rondgebazuind door de tegenstanders. Ik heb het gevoel dat we bezweken zijn onder de druk."

Persoonlijke aanvallen

Volgens Meeuws zijn het de persoonlijke aanvallen aan zijn adres die hem de das om gedaan hebben: "Er zijn persoonlijke aanvallen geweest op mijn persoon. Het afgelopen jaar zijn de grenzen verlegd in de manier waarop je aan politiek doet. Er zijn leugens verspreid. Nu zijn er verhalen over mijn werk bij De Lijn, waar ik in onderlinge overeenkomst ben vertrokken."

"Naïviteit is een schone deugd"

Aan de 'rugzak' die Meeuws meenam uit zijn beroepsleven waren risico's verbonden. En dat speelt hem nu parten: "Mijn grote vrees is dat niemand nog de politiek in durft te stappen van buitenaf.", zegt Meeuws. Of het naïef was van hem te denken dat zijn verleden hem niet zou opbreken? "Naïviteit is een schone deugd en ik zal die blijven koesteren. Ook in de politiek."

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet