Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Tom Meeuws (Vooruit) stopt met onmiddellijke ingang als schepen in Antwerpen en verlaat de politiek: "Ik ben moe"

ma 12 feb. - 5:36

Tom Meeuws (Vooruit) stopt als schepen in Antwerpen en verlaat onmiddellijk de politiek. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. "Ik ben moe, ik wil mijn werkkracht en levenslust niet langer opofferen aan de politiek", schrijft de Antwerpse schepen voor Sociale Zaken op Facebook. Gemeenteraadslid Tatjana Scheck zal hem opvolgen.
Tom Meeuws

"Ik stop als schepen en gemeenteraadslid omdat ik moe ben", schrijft Meeuws op Facebook. Hij is "het ook een beetje moe". "Dankzij sterke mensen rondom mij heb ik de voorbije jaren veel positieve projecten kunnen realiseren in en voor de stad en OCMW. (...) De laatste weken voelde ik wel mijn energie afnemen."

Meeuws geeft zelf aan dat hij geen ambities heeft in de nationale politiek en dat hij twijfelde of hij op lokaal vlak nog een nieuw mandaat zou willen opnemen na de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Niet dus. "Ik wil en kan mijn werkkracht en levenslust niet langer meer offeren aan de politiek zoals die vandaag bedreven wordt."

De Antwerpse schepen van Sociale Zaken biedt daarom met onmiddellijke ingang zijn ontslag aan. Gemeenteraadslid Tatjana Scheck zal hem opvolgen. 

Vooruit Antwerpen: “Jammer, maar we begrijpen het”

Bij Vooruit in Antwerpen betreuren ze de beslissing van Meeuws. “We kunnen zijn besluit alleen maar respecteren”, zegt lokale voorzitter Sascha Luyckx aan VRT NWS. “Hij heeft zijn uiterste best gedaan om sociaal beleid op de kaart te zetten in Antwerpen. We bedanken hem daar enorm voor. We vinden het jammer dat hij weggaat.”

In de stad Antwerpen bestaat de coalitie uit N-VA, Open VLD en Vooruit. “We zitten in een niet-evidente coalitie”, zegt Luyckx daarover. “Tom moest dagelijks strijden voor zijn punten en om dingen tegen te houden. Hij heeft ver boven zijn gewicht gebokst. Hij heeft dat goed gedaan, maar die strijd wil hij niet nog eens 6 jaar voeren.”

Bron: vrtnws.be en De ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet