Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Tom Van Grieken wil zichzelf opvolgen als voorzitter van Vlaams Belang

vr 13 sep. - 7:35

Tom Van Grieken is kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vlaams Belang. Dat heeft hij aangekondigd in De ochtend. De partij houdt op 16 november voorzittersverkiezingen.
Tom Van Grieken in de studio

Normaal gezien hadden er vorig jaar al voorzittersverkiezingen moeten plaatsvinden bij Vlaams Belang, maar in de aanloop naar de verkiezingen van dit jaar werd er beslist het mandaat van Van Grieken met een jaar te verlengen.  Nu zijn er op 16 november voorzittersverkiezingen.

Van Grieken heeft momenteel geen indicatie dat er een tegenkandidaat is, maar benadrukt dat ieder lid uit de partijraad zich kandidaat kan stellen. "Ik denk dat ik ook een mooi parcours heb gereden, van een partij van 5% naar een partij van 19% op 5 jaar tijd in moeilijke omstandigheden. Het pad dat we zijn ingeslagen, is nog maar het begin. Ik heb echt de ambitie om van Vlaams Belang de grootste partij van Vlaanderen te maken in 2024 zodat wij de stok van informateur hebben en dan denk ik dat Vlaanderen er heel anders kan uitzien."

Dat Vlaams Belang geen deel zal uitmaken van de Vlaamse regering die momenteel gevormd wordt, vindt Van Grieken nog altijd een gemiste kans.  "Ik wilde niet niet zo snel mogelijk minister worden, maar ik wilde wel een ander beleid. Ik zal er niet rouwig om zijn als er goede standpunten, bijvoorbeeld rond inburgering, van ons overgenomen worden. Maar de startnota zou nog veel Vlaamser en rechtser geweest zijn mochten wij de pen hebben vastgehouden."

Bron: VRT NWS en De Ochtend

Beluister het volledige gesprek met Tom Van Grieken:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet