Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Touché

Touché met Paul Van Den Bosch

zo 13 mrt. - 11:55

Paul Van Den Bosch is de man die Sven Nys mee groot maakte. Hij coachte ook andere grote namen zoals Georges Jobé, Dirk Van Gossum en Marc Herremans. Nu Sven Nys het veldrijden vaarwel zegt, loopt ook de coachcarrière van Paul op z'n einde. Paul was zondag 13 februari te gast in Touché.
Touché met Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch schreef zijn levensverhaal neer in het boek Coach voor het leven. Daarnaast schreef hij tal van boeken, richtte hij zijn eigen trainings- en begeleidingscentrum op en geeft hij lezingen in bedrijven.

Op Canvas is er de tweedelige documentaire SVEN - Het laatste jaar. Daarin volgt de camera Sven en zijn entourage tijdens het laatste jaar van z'n carrière. Ook Paul Van Den Bosch speelt hierin een belangrijke rol.

Het afscheid van Sven Nys in het Sportpaleis kan je hier herbeleven.

Onlangs werd Femke Van Den Driessche betrapt op mechanische doping, er zat een motortje in haar fiets. De Ideale Wereld nam de taak op zich om deze vorm van doping verder te onderzoeken.

Paul Van Den Bosch heeft een bewondering voor de atletiektrainer Mon Van den Eynde. Hij kreeg les van hem en het is ook mede dankzij hem dat Paul vandaag coach is.

Paul is de eerste om te zeggen dat sporten, beweging en een gezonde levensstijl heel belangrijk zijn. De impact van fysieke fitheid op mentale fitheid is enorm. Ook Dr Thaddeus Kostrubala zegt in zijn boek 'The Joy of Running' dat sporten een positieve invloed heeft op je leven.

Je moet uitgaan van een bepaalde visie en waarde, dan heb je meer kans op succes. Inspiratie voor dat idee haalde Paul uit de The golden Circle van Simon Sinek.

Zijn favoriete boek is 'Seven habits of highly effective people' van S. Covey. De zeven eigenschappen uit het boek maken het leven veel gemakkelijker.

Een film die hij niet beu raakt is 'The Godfather'.

Hij houdt van kunst en musea. Onlangs was hij in het Rijksmuseum in Amsterdam erg onder de indruk van de Nachtwacht van Rembrandt. Op dit moment zijn de werken van Rembrandt ook te bewonderen in ons land, in de Bozar.

Muziek in de uitzedning:
Sioen - Merci Sven Nys
Zjef Vanuytsel - De zotte morgen
Freddie Mercury - The great pretender
Nino Rota - Love theme (uit The Godfather)
Peter Koelewijn - Kom van dat dak af
Ozark Henry - Grace (uit de soundtrack van 'To walk again' van Stijn Coninx over triatleet Marc Herremans)
Chuck Berry - School days
Bram Vermeulen - De steen
John Lennon - Imagine

Foto © Stephan Vanfleteren

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet