Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Twee Amigo's

zo 12 feb. - 10:38

Jurgen Delnaet en Frances Lefebure spelen vader en dochter in Amigo's, topserie op VTM over 5 ex-gedetineerden die na hun gedwongen verblijf in Den Amigo, de gevangenis van Gent, een restaurant beginnen in een oud bordeel.
amigo's

Amigo's, de naam van het restaurant was snel gekozen. Jurgen Delnaet roert als chef Rik in de potten. Hij wordt bijgestaan door Johny Voners, Wouter Hendrickx, Mathieu Sys en Sahin Avci.


 

 

Ik heb kooklessen gevolgd. Ik had die zekerheid nodig. Het moest echt zijn.

— Jurgen Delnaet

Tessa, rol voor Frances Lefebure, biedt zich aan als sommelier. Ze blijkt de dochter van Rik te zijn die hij nooit heeft zien opgroeien. Na een poging tot verzet van Rik staat Tessa haar mannetje tussen de 5 ex- of nog steeds?- zware jongens.

 

 

Het was fijn om eens niet het brave schoolmeisje, the girl next door te spelen. Eindelijk een rol met vlees aan. Dat mag vaker gebeuren. Ook leuk om gewoon Gents te spreken. Dat was er uitgeklopt in mijn theateropleiding.

— Frances Lefebure

Ik hou niet van typecasting. Ik speel altijd anders. Rik van Amigo's is niet te vergelijken met vrachtwagenchauffeur Johnny in de film Aanrijding in Moscou. Rik heeft een moord gepleegd terwijl Johnny een flierefluiter is.

— Jurgen Delnaet

Frances volgde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en kreeg les van Jurgen notabene. Hij vond het vak Podium toen niet echt haar ding. Maar ze haalde toch het einde van de opleiding. Met vlag en wimpel.

 

 

 

Ik speel toch vooral vanuit een buikgevoel. Ik blijf heel dicht bij mezelf.

— Frances Lefebure

Frances is ook op Vier te zien als de bevallige reisleidster in Hotel Römantiek, een datingprogramma voor 60 plussers. Samen met Otto-Jan Ham en Sven de Leijer speelt ze voor koppelaar in de Zwitserse bergen. 

 

Ik heb een heel ander beeld nu van 60 plussers. Ik had er eigenlijk totaal geen beeld van. Iemand van 70 weet soms nog even weinig als ik. Het gaat niet recht naar boven in het leven. Het blijft een grillig parcours.

— Frances Lefebure

Jurgen verloor zijn vader toen hij 41 was. Frances haar moeder op haar 17e. Ze is 28 nu. En heeft het verlies een plaats gegeven.

Mama is 3 jaar ziek geweest. Ik had tijd om me voor te bereiden op het afscheid. Ik heb haar dood verwerkt. Al vind ik het heel jammer dat ze me niet op café kan vertellen hoe ze mij als actrice vindt.

— Frances Lefebure

Ik was 41. Dan beleef je zoiets anders dan op je 17e. Maar soms als ik op de scene sta, overvalt me het gemis. Dan kan het verdriet ongenadig toeslaan. Zo van : 'Hij had hier bij moeten zijn.'

— Jurgen Delnaet

Blijven de Amigo's op het rechte pad? En wie weet Frances slinks aan elkaar te koppelen? Dat zie je elke maandag om 21.30 in Amigo's op VTM. En elke donderdag om 20.35 in Hotel Römantiek op Vier.

Jurgen Delnaet toert intussen in binnen-en buitenland met Odysseus. Een zwerver komt thuis. (marathon) van Michael De Cock en Patrick Lateur.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet