Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Van Tichelt in halve finales: "Wat een tornooi van onze landgenoot"

ma 8 aug. - 15:46

Judoka Dirk Van Tichelt (IJF 18) heeft zich in de categorie tot 73 kilogram verzekerd van een plaats bij de laatste vier. In zijn kwartfinale versloeg hij de Rus Denis Jartsev met een waza-ari en een yuko. Eerder stuntte hij door in zijn achtste finale de Zuid-Koreaan An Changrim te kloppen, de nummer één van de wereld en de topfavoriet voor het goud.
Van Tichelt in de halve finales (Foto @ Belga)

Wat een tornooi van onze landgenoot

— David Naert
Judoka Dirk Van Tichelt (IJF 18) heeft zich in de categorie tot 73 kilogram verzekerd van een plaats bij de laatste vier. In zijn kwartfinale versloeg hij de Rus Denis Jartsev met een waza-ari en een yuko.

Van Tichelt verraste in zijn achtste finale de Zuid-Koreaanse nummer één van de wereld An Changrim en trok ook in zijn kwartfinale die goede lijn door.

De Rus Denis Jartsev, de nummer dertien op de wereld, was daarin zijn tegenstander. Van Tichelt begon, in tegenstelling tot zijn vorige twee wedstrijden, nu wel goed aan het gevecht.

Na één minuut zette de Rus een eerste aanval in, maar Van Tichelt nam krachtig over en smakte Jartsev tegen de grond: waza-ari en Van Tichelt vroeg aan de leiding.

Niet veel later was onze landgenoot daar opnieuw. Hij counterde een tweede aanval van Jartsev goed en voegde een yuko toe aan zijn waza-ari.

Van Tichelt leek de wedstrijd helemaal onder controle te hebben, maar in de slotfase kwam Jartsev toch nog opzetten. Met nog twintig seconden op de klok kreeg hij Van Tichelt een eerste keer tegen de grond: waza-ari en toch nog een spannend slot.

Van Tichelt overleefde en verzekerde zich van een plaats bij de laatste vier. In die halve finale neemt hij het op tegen de Japanner Ono Shohei, de nummer vier van de wereld. Die kamp staat om 20.30u op het programma.

Bron: Sporza/#dwv

 
 
 
 
 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet