Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Verdachte aangehouden na verspreiden van naaktbeelden bekende Vlamingen

wo 7 okt. - 3:21

De politie heeft kunnen achterhalen wie de naaktbeelden van Stan Van Samang, Peter Van De Veire en Sean Dhondt heeft verspreid. Dat meldt het parket van Brussel. Twee jonge mannen hebben bekend. Eén iemand werd aangehouden, een andere man werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten.
Stan Van Samang

Op 10 september diende zanger en acteur Stan Van Samang een klacht in, omdat er naaktbeelden van hem circuleerden op sociale media. De onderzoeksrechter van Brussel opende een onderzoek en stelde meteen de computer crime unit van de federale gerechtelijk politie van Brussel aan. Die moest onderzoeken wie de beelden voor het eerst had verspreid.

Enkele dagen later lieten ook Peter Van De Veire en Sean Dhondt weten dat er naaktbeelden en seksvideo's van hen circuleerden op sociale media. Hun advocaten hebben voorlopig nog geen officiële klacht ingediend, maar volgens onze informatie zouden ze van plan zijn om dat binnenkort wel te doen.

Vals account aangemaakt

Nog geen maand later, werden er twee verdachten geïdentificeerd: twee jonge mannen die de feiten erkennen. Blijkbaar hadden hun activiteiten op internet toch sporen nagelaten, die door de computer crime unit zijn opgepikt.  Ze geven toe dat ze een vals account hebben aangemaakt en zo contact hebben gezocht met de bekende Vlamingen. Ze overtuigden hen om naaktbeelden en seksvideo's te sturen en hebben die beelden nadien breed verspreid.

De onderzoeksrechter besliste om één van hen aan te houden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De andere verdachte werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Op het verspreiden van naaktbeelden staan zware straffen: een celstraf tot vijf jaar en een boete tot 80.000 euro.

Luister naar Philip Heymans, justitie-journalist en Tim Cools, consultant cybersecurity:

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet