Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Touché

Touché

"Verliefdheid moet niet onmiddellijk aanwezig zijn"

za 20 feb. - 11:00

Je kan gerust na verloop van tijd verliefd worden, misschien is dat zelfs beter dan liefde op het eerste gezicht. Dat vertelde psychologe Ilse Reynders gisteren in Touché.
Wat raakt Ilse Reynders?

De liefde houdt jong en oud bezig, zoveel is duidelijk. Liefde overstijgt ons, bestaat uit onverklaarbare gevoelens. Daardoor vinden we het moeilijk om er over te praten.

Psychologe Ilse Reynders start met een torenhoog cliché.

Liefde is een werkwoord.

Liefde vraagt inzet, dat is volgens haar een zekerheid. Maar om een succesvolle relatie op te bouwen heb je ook verliefdheid nodig. Zuivere verstandshuwelijken kunnen volgens haar niet werken. In het begin is die verliefdheid als een oogziekte waardoor je alle negatieve kantjes wegfiltert, maar na verloop van tijd moet je werken om die kantjes te aanvaarden.

Pragmatiek en verliefdheid, de twee lijken niet samen te gaan, maar toch vindt Reynders pragmatiek belangrijk in een relatie. Verliefdheid moet niet onmiddellijk aanwezig te zijn. Je kan gerust na verloop van tijd verliefd worden, misschien is dat zelfs beter dan liefde op het eerste gezicht.

Liefde overkomt ons, maar je staat het best wel even stil bij de vraag of het wel kan werken.

Die pragmatische instelling zorgt ervoor dat je zekerder kan zijn over de vraag of iemand wel echt bij je past. Als je zelf goed weet wat je behoeften zijn kan je zeker zijn of je (toekomstige) partner wel 'compatibel' is. En een compatibele partner zal altijd leiden tot meer succes dan iemand die niet bij je karakter past.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet