Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Vermassen na beroep in euthanasieproces: "Familie zei nochtans dat het niet om het geld te doen was?"

di 18 feb. - 8:10

"De familie van Tine Nys heeft altijd beweerd dat ze niet geïnteresseerd waren in geld, maar het enige wat ze met dit cassatieberoep kunnen bereiken, is geld. Was dat eerste dan wel gemeend?". Dat zegt Jef Vermassen, de advocaat van psychiater Lieve Thienpont, als reactie op het cassatieberoep van de familie Nys tegen de uitspraak van het euthanasieproces.
© Belga

Gisterenavond raakte bekend dat de familie van Tine Nys het Hof van Cassatie zal vragen om de uitspraak van het euthanasieproces in Gent te vernietigen. Volgens Joris Van Cauter, de advocaat van de familie Nys, is de uitspraak van de volksjury onwettig.

Sowieso geen nieuw assisenproces

Het parket van Gent heeft geen beroep aangetekend. De vrijspraak van de drie artsen is dus definitief. Als het Hof van Cassatie de familie nu zou volgen en zou oordelen dat de procedures niet correct werden gevolgd, dan zullen drie beroepsrechters zich moeten uitspreken over het burgerrechtelijke deel van de zaak. Die rechters zouden dus nog kunnen oordelen dat de artsen wel degelijk fouten hebben gemaakt en dat ze schadevergoedingen moeten betalen aan de familie van Tine Nys.

Vermassen: "Merkwaardig dat familie niet wil berusten"

Jef Vermassen, de advocaat van psychiater Lieve Thienpont die terechtstond, is er gerust in. "De jury heeft mijn cliënte over de hele lijn vrijgesproken en zeer duidelijk gesteld dat ze geen enkele fout heeft gemaakt", zegt hij in 'De Ochtend'. "Volgens de familie zijn er procedurefouten gemaakt. Ik vind ze niet, maar misschien zijn ze bij Cassatie snuggerder."

Vermassen stelt zich ook vragen bij de bedoelingen van de familie.  "Ze hebben altijd gezegd dat ze het niet deden voor het geld, maar het enige wat ze nu kunnen bekomen is geld. Dat is een beetje tegenstrijdig. Hebben ze dan echt gemeend dat het niet voor het geld te doen was? Ze willen blijkbaar niet berusten in de uitspraak. Dat is toch wel merkwaardig. Meestal leggen de mensen zich daar bij neer, maar nu blijven ze vechten. Nu, dat is hun recht natuurlijk."

Herbeluister hier het gesprek met Jef Vermassen in 'De Ochtend' via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet