Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Verslaafd aan je smartphone: “Mijn man vindt dat ik dat ding meer aandacht geef dan hem”

wo 24 jan. - 11:18

Toen het zoontje van Jozefien Daelemans zich onlangs moest verkleden als zijn moeder, wilde hij per se een iPhone hebben als attribuut. Het was een pijnlijke confrontatie met haar smartphoneverslaving.
Jozefien Daelemans

Een groeiend aantal Vlamingen worstelt met zijn smartphonegebruik en zoekt naar manieren om zijn mobiel gebruik onder controle te houden. De nieuwe campagne “Kop Op” gelanceerd door o.a. de Gezinsbond wil daar verandering in brengen en wil ons een spiegel voorhouden van ons mediagebruik.

Ook Jozefien Daelemans, hoofdredactrice van Charlie Magazine, pleit schuldig. Ze kan haar smartphone maar heel moeilijk wegleggen. “Het is een manier waarop ik in contact sta met mijn collega’s en met de wereld” zegt ze in 'Hautekiet'. “Als hoofdredactrice van een online magazine is het bijna onmogelijk om niet online te zijn. Maar ik heb wel last van die continue bereikbaarheid.”

Nochtans heeft Daelemans al haar notificaties al afstaan. Ze hoort alleen WhatsApp-berichtjes en het gerinkel van haar telefoon. Maar ondertussen is er ook nog eens de soep van werk- en privéberichten die door elkaar loopt.  En dat zorgt wel eens voor “ambras” aan de keukentafel:

Mijn man vindt dat ik dat ding meer aandacht geef dan hem.

Pijnlijk werd het pas echt toen haar jongste zoon zich onlangs op school moest verkleden als zijn moeder.  Een handtas of hoge hakken had hij niet nodig, maar wel een iPhone. “Want daar zit jij toch altijd op, he mama.” Toen kreeg Daelemans toch even een spiegel voor haar neus.

Daarom is haar doel om in 2018 te starten met een schone digitale lei. “Dat betekent dat ik de komende weken mijn smartphonegebruik onder de loep ga nemen, resetten en een nieuwe modus vivendi wil vinden. Want definitief scheiden wil ik niet. Daarvoor zie ik hem te graag. Hij maakt mijn leven nog steeds beter en boeiender, maar zoals we nu samenleven, werkt het niet” schrijft ze op charliemag.be.

Volg het verhaal van Jozefien Daelemans verder op charliemag.be.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet