Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Wereld Vandaag

Vierde seizoen van hitserie 'Borgen' staat op Netflix: "Heel spannend en dieper in de psychologie van het conflict"

do 2 jun. - 11:40

Daar is Brigitte Nyborg weer: het vierde seizoen van de politieke hitserie uit Denemarken staat op Netflix. In Denemarken was de serie als al langer te bekijken en reageert iedereen laaiend enthousiast, zegt voormalig directeur van het Deens Cultureel Instituut in Brussel Lone Leth Larsen.
Sidse Babett Knudsen vertolkt de hoofdrol van Brigitte Nyborg in 'Borgen'

Het vierde seizoen van de Deense fictieserie 'Borgen' focust net als de eerste drie seizoenen op de politica Birgitte Nyborg, een rol van de Deense actrice Sidse Babett Knudsen. Nyborg is geen statsminister (premier) meer, maar wel minister van Buitenlandse Zaken na een lange oppositiekuur.

Daarnaast is er ook veel aandacht voor het leven van Katrine Fønsmark, vertolkt door Birgitte Hjort Sørensen. Zij is opnieuw de journalistiek ingegaan en is hoofdredacteur van de nieuwsdienst van een tv-zender.  De reeks is al uitgezonden op de Deense zender DR en vanaf 2 juni streamt Netflix de reeks wereldwijd.

Lees verder onder de trailer

Het was tien jaar wachten op een nieuw seizoen van 'Borgen' en het Deense publiek was alvast laaiend enthousiast. "Het vierde seizoen van 'Borgen' is heel spannend en dat op een andere manier dan de vorige drie seizoenen", zei de voormalige directeur van het Deens Cultureel Instituut in Brussel Lone Leth Larsen twee maanden geleden al in 'De Wereld Vandaag'. "De makers focussen meer op de personages en gaan dieper in op de conflicten en dilemma's waarmee ze worstelen."

Groenland

Het hoofdpersonage Birgitte Nyborg staat als minister van Milieu voor een enorm dilemma tussen haar principes en haar macht. "Het verhaal is heel actueel en het gaat over Groenland en het milieu. In de eerste drie seizoen van Borgen stond Nyborg op haar principes en idealen. Deze keer gaat dat een beetje glijden bij haar. Ze is veel genuanceerder dan in de eerste drie seizoenen", zegt Lone Leth Larsen.

Volgens Larsen is de schrijver en bedenker van de serie - Adam Price - een van de beste plotschrijvers van Denemarken. "De serie focust niet alleen op de politieke mechanismen, maar laat ook zien dat er mensen achter staan en dat die mensen voor dilemma’s staan. De serie toont de vele nuances die de mensen hebben en dat spreekt veel mensen aan."

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Luister ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet