Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

Vitalski Frankenstein

vr 5 jan. - 4:14

Waar wij die gasten voor Interne Keuken toch altijd blijven vinden? Soms is het heel simpel. Je krijgt een perstekst binnen. Je belt die mens om te zeggen dat het goed is, dat hij mag afkomen. Je copypaste de perstekst op de site. En klaar.
It's alive!

Een voorbeeld:

“In 2018 is het fantastische Monster van Frankenstein exact 200 jaar oud. Al die jaren lang is het de mensheid blijven fascineren hoe de waanzinnige Dokter zo'n gruwelijk wezen tot leven heeft kunnen brengen.

Maar minstens zo verbluffend is het idee, dat dit verhaal is ontsproten aan het brein van een negentienjarige Engels meisje, Mary Shelley. Ze was de dochter van twee roemruchte vrijdenkers, de echtgenote van de onstuimige dichter Percy Shelley, de schoonzus van Lord Byron.

In zijn gekende levendige stijl verhaalt Vitalski over deze oer-romantische levens, over de vonken die het tragische monster adem inbliezen, en ook over hoe dit huiveringwekkende creatuur, het Monster van Frankenstein, tot vandaag de dag blijft voortleven.

Première 18 januari 2018 in de Permeke bib in Antwerpen.

Voilà. Klaar. 

Alleen kunnen we niet tot 18 januari wachten.

Vitalski zat twee keer eerder aan onze keukentafel, om te vertellen over Sherlock Holmes en Prince, en dat was twee keer geweldig, dus hebben we gevraagd of hij nu zaterdag 6 januari al over Frankenstein kan komen vertellen. En dat kon.

Terwijl hij die avond ook nog eens gastheer is op de Nacht van Permeke

Mocht hij tijdens de uitzending instorten dan kunnen we hem nog altijd met startkabels weer tot leven wekken. We hebben bij Mary Shelley gelezen hoe dat moet.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet