Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Vlaams Zwemfederatie: "Onbegrijpelijk dat zwembaden nog steeds gesloten moeten blijven"

wo 17 jun. - 6:20

De Vlaamse Zwemfederatie begrijpt niet waarom er nog steeds geen toelating is om de zwembaden weer te heropenen. Volgens het plan van de Veiligheidsraad moeten de zwembaden gesloten blijven tot 1 juli. Maar er is geen reden om de Vlaamse zwembaden gesloten te houden, aldus de federatie.
© Marcus Ng (via Unsplash.com)

In onze buurlanden kan er wel alweer gezwommen worden in de zwembaden, bij ons nog niet. De Vlaamse Zwemfederatie - en bij uitbreiding de hele sector, die er eerder ook al een open brief over schreef - begrijpt niet waarom er nog geen versoepeling mogelijk is voor de zwembaden hier.

Volgens het plan van de Veiligheidsraad moeten de zwembaden gesloten blijven tot 1 juli. "Maar er geen reden om de onze zwembaden gesloten te houden", zegt An Rydant van de Vlaamse Zwemfederatie. "In het water kan je helemaal niet besmet geraken en met betrekking tot de kleedkamers en de douches liggen er draaiboeken klaar. Alles kan dus veilig verlopen."

In het water kan je helemaal niet besmet geraken.

De Zwemfederatie is bovendien bang dat de wachtlijsten voor kandidaat-zwemmers verder zullen oplopen maar dat tegelijkertijd ook heel wat mensen hun lidmaatschap zullen opzeggen omdat ze niet langer willen wachten om weer te beginnen sporten. "Zwemmen is een sport die je niet zomaar kan simuleren in je tuin."

Vandaag zit de Commissie Sport in het Vlaams Parlement nog samen over de heropening van de zwembaden. Rydant wil daarom haar pleidooi nog eens kracht bijzetten. "In onze sport gaat weinig geld om, daarom vrees ik dat we in vergelijking met voetbal of wielrennen wat minder druk kunnen zetten."

Beluister het gesprek met An Rydant via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet