Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Volgt Oman?

ma 28 feb. - 18:14

Volgt Oman?

Bij ongeregeldheden op een plein in de Omaanse industriestad Sohar zijn zondag een aantal doden gevallen. Volgens een ziekenhuis in Sohar waren het er zes, de autoriteiten spraken van twee doden.

Het industriële centrum van Sohar - 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Masqat - is sinds zaterdag het toneel van protesten tegen het bewind van sultan Qaboos bin Said, die al ruim 40 jaar aan de macht is.  Momenteel blokkeren betogers de toegang tot de raffinaderij, de haven en een aluminiumfabriek.

Benieuwd hoe ze aan de Universiteit van Leiden de situatie in Oman beoordelen. Daar hebben ze namelijk de door de sultan gefinancierde leerstoel 'Sultan of Oman Chair of Oriental Studies, Islam in the contemporary West' . En of ze koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander adviseren om volgende week wel of niet op staatsbezoek te gaan naar Oman. Want het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat de Nederlandse koninklijke familie een staatsbezoek afzegt vanwege de situatie in het te bezoeken land.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet