Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Nieuwe Feiten

Vond de BND Khaddafi?

ma 24 okt. - 4:12

U weet ongetwijfeld dat de Libische leider Moammar Khaddafi (voluit: Moammar Mohammed al-Qadhafi) vorige donderdag werd gedood in Sirte. Maar wat niemand wist, is dat de Duitse buitenlandse inlichtingendienst, de 'Bundesnachrichtendienst' (kortweg BND), al weken op de hoogte was van de locatie van Khaddafi.

Dat was even schrikken deze middag rond de redactionele eet- en vergadertafel toen we dat bericht lazen in de Duitse krant Der Spiegel. Waarschijnlijk zouden de Duitsers die gegevens aan de Navo hebben doorgespeeld. Wij benadrukken 'zouden', want officieel doet Duitsland niet mee aan de oorlog tegen het Khaddafi-regime. Het hoeft niet gezegd dat de term 'oorlog' nog steeds erg gevoelig ligt bij onze oosterburen.

En er wordt zelfs gefluisterd dat de BND ook betrokken was bij de ruil van de Israelische soldaat Gilad Shalit tegen zo'n duizend Palestijnse gevangenen. Er is zelfs sprake van zeer goede bronnen en warme contacten in het Midden-Oosten. Hoogst merkwaardig. Zijn de Duitsers aan een remonte bezig? Willen ze na de Europese poltiek nu ook de internationale (hidden) agenda beheersen?

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet