Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

Vrede, Liefde & Vrijheid

vr 24 sep. - 10:00

king

Stel: je maakt een theaterstuk over het Verdrag van Versailles aan het eind van de Eerste Wereldoorlog. Wie zou je als personnages kiezen? Wij zouden denken: op z’n minst Clemenceau en Lloyd George, de toenmalige Franse en Britse premier. En de Amerikaanse president Woodrow Wilson.

Als we heel creatief zijn: Johannes Bell en Hermann Müller, de twee Duitse vertegenwoordigers, die niet anders konden dan de opgelegde voorwaarden aanvaarden. Tragische figuren. Altijd goed.

Maar John Maynard Keynes, de legendarische econoom? Of Lydia Lopokova en Charles D.B. King? Nog nooit van gehoord? Wij ook niet. Maar wij zijn dan ook Stijn Devillé niet, de legendarische theatermaker van Het nieuwstedelijk.

Die heeft dus effectief een stuk gemaakt over het Verdrag van Versailles. Frieden, Liebe & Freiheit, zo heet. Met Keynes, King en Lopokova in de hoofdrol. Zij was een ballerina bij de Ballet Russes die nog iets met Keynes heeft gehad. King was de gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land op dat moment. De enige zwarte onderhandelaar op het congres ook.

Stijn wil daar graag over komen vertellen. Wij kennen Stijn. Dat gaat interessant zijn. Kom maar af, Stijn!

Und wenn du Michaël Pas mal Deutsch sprechen hören willst, dan moet je op 30 oktober in Keulen zijn. Al kan je het ook bij ons in het Nederlands zien.

Beluister het volledige gesprek :

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet