Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Vrooooaaar!!!!

vr 17 sep. - 22:00

Spa

Dit jaar viert het circuit van Spa-Francorchamps zijn 100ste verjaardag. Wat een feest had moeten worden, werd een totale flop. De Grand Prix van België die drie weken geleden werd gereden, werd de kortste Formule 1 race ooit.

De vorige recordhouder was de GP van Australië in 1991. Daar werd de wedstrijd na 14 rondes gestaakt. In Francorchamps hield men het al na 1 (één!) ronde voor bekeken. Fans die tot een paar honderd euro voor een ticket hadden betaald mochten nadien nog eens een halve dag in de file gaan staan in een poging om er weg te geraken. Een totale ramp.

We weten niet of Hans Dierckx al van de shock bekomen is en of zijn liefde voor het circuit er veel minder om is, want voor F1-fanaten is dit sowieso heilige grond. De grootste coureurs ter wereld noemen het het mooiste parcours op Aarde. Wij, simpele racebarbaren, snappen daar niks van.

Daarom zijn we heel blij dat Frank zaterdag onze gast is. Hij gaat proberen ons het licht te laten zien. Naar het schijnt ziet het eruit als vijf verkeerslichten op een rij boven een strook asfalt.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet