Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

"Vrouwen willen meer mannelijk naakt, maar dan wel expliciet”

wo 21 okt. - 7:43

Er is een nieuw erotisch vrouwenblad: 'Oh! Magazine'. Daar staan nauwelijks foto’s van blote mannen in. Hebben vrouwen dan geen behoefte aan mannelijk naakt?
"Vrouwen willen meer mannelijk naakt, maar dan wel expliciet”

Volgens schrijfster en journaliste Heleen Debruyne leeft het cliché nog steeds dat vrouwen veel minder visueel ingesteld zijn dan mannen. Maar een nieuw onderzoek van seksuologen wijst erop dat vrouwen wel degelijk opgewonden geraken van visuele prikkels. Interessant daarbij:

Onderzoek wijst erop dat vrouwen een penis in niet-erecte toestand niet interessant vinden. Dus als je naakt laat zien, moet je heel expliciet zijn.

Nog interessanter is dat niet enkel naakte mannen effect hebben: "Ook naakte mannen die seks met elkaar hebben, maar ook naakte vrouwen en zelfs aapjes die seks hebben, zorgen voor prikkels". 

Vrouwen willen dus wél naakt zien. Toch wordt dat nooit uitgesproken. Waarom niet? Puur uit schaamte: "Je kan de laag van maatschappelijke normering er niet afhalen.", zo stelt Debruyne. 

Debruyne pleit daarom voor meer mannelijk naakt, maar maakt er een grote opmerking bij. In naam van de gelijkheid vindt ze dat het mannenlichaam niet geobjectiveerd mag worden:

Als er meer mannelijk naakt komt, moet het een prettige representatie zijn van alle soorten mannelijk naakt. Zo zou het ook beter zijn om verschillende soorten vrouwenlichamen te zien.

Heleen Debruyne maakt samen met Anaïs Van Ertvelde Vuile Lakens, een podcast over seksualiteit en lichaam.  

Meer info over Oh! Magazine vind je op ohmagazine.nl

Portret © Konstantin Somov

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet